Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 11. 2022,
13.04

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

plavanje Janja Šegel

Torek, 8. 11. 2022, 13.04

1 leto, 5 mesecev

Šeglovi zagodlo zdravje, Korošice ne bo na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Janja Šegel | Janja Šegel bo leto 2022 zaključila s prilagojenimi treningi. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Janja Šegel bo leto 2022 zaključila s prilagojenimi treningi.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska plavalka Janja Šegel bo morala zaradi vnetja rebrnih hrustancev izpustiti prihajajoče svetovno prvenstvo v kratkih bazenih v avstralskem Melbournu, je v izjavi za javnost sporočila Plavalna zveza Slovenije.

Tjaša Pintar
Sportal Pintarjeva za konec ameriške turneje 23.

Enaindvajsetletna Korošica se je na poletnem evropskem prvenstvu v Rimu v 50-metrskih bazenih dvakrat zavihtela v finale ter osvojila četrto in šesto mesto, zimski del sezone pa se ni začel po njenih ambiciozno zastavljenih načrtih.

Zaradi vnetja rebrnih hrustancev namreč že pet tednov ne trenira normalno, kar je botrovalo odpovedi udeležbe na SP v Melbournu, ki se bo začelo 13. decembra.

"Sicer sem včeraj spet začela plavati celo tehniko, ampak še nekaj časa ne bom imela takšnih treningov, kot jih za vrhunske dosežke potrebujem. Svetovno prvenstvo sem odpovedala. Zdaj je moj glavni cilj usmerjen v svetovno prvenstvo v 50-metrskem bazenu, ki bo prihodnje leto v Fukuoki na Japonskem. Leto 2022 pa bom zaključila s prilagojenimi treningi, saj poškodba ni bila nedolžna in ne želim, da se ponovi," je za plavalno zvezo dejala Janja Šegel.

Janja Šegel | Foto: Reuters Foto: Reuters

Zadnji teden obiskuje fizioterapevta, ki ji zelo pomaga, zato nima več bolečin. Njeni trenutni prilagojeni treningi pa pomenijo krajše treninge, ki niso na visoki intenzivnosti, so brez sprintov in tveganja, da bi prišlo do kakršnekoli bolečine. Zaenkrat ostaja tudi brez vadbe v fitnesu, v prihodnjih dneh pa bo skupaj z Miho Robnikom pripravila načrt lažje telovadbe, so še zapisali v izjavi za javnost.

Na seznamu slovenskih potnikov za decembrsko svetovno prvenstvo so tako Peter John Stevens, Katja Fain, Neža Klančar in Tara Vovk. Zadnji rok za izpolnitev norme je 13. november, a po besedah selektorja Gorazda Podržavnika tekmovanj, ki bi se jih udeležili slovenski plavalci, do tega datuma ni več.

Ne spreglejte