SiolNET. Sportal Drugi športi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Banjaluka, plavalni miting

Šeglovi še dve zmagi, Klančarjevi pa prestižna na 50 m prosto

0,02

termometer

Janja Šegel | Janja Šegele je v Banjaluki danes dosegla še dve zmagi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Janja Šegele je v Banjaluki danes dosegla še dve zmagi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na mednarodnem plavalnem mitingu v Banjaluki je večina slovenskih plavalk, ki jih čez 14 dni čaka nastop na evropskem prvenstvu v Rimu, tudi v nedeljo potrdila dobro pripravljenost. Še dve zmagi je dosegla Ravenčanka Janja Šegel, Neža Klančar je dobila "slovenski sprinterski" boj na 50 m prosto.

V središču pozornosti v slovenskem taboru je trenutno Janja Šegel, ki je z 1:58,53 prepričala še na 200 m prosto, kjer je prepričljivo ugnala radovljiško reprezentančno kolegico Tjašo Pintar. Ob koncu dneva je bila koroška olimpijka najboljša še na 50 m hrbtno.

Neža Klančar iz Olimpije pa je po pričakovanjih dobila slovenski reprezentančni obračun na 50 m prosto in potrdila primat v državi na razdalji ene dolžine bazena. S 25,23 je bila tri desetinke sekunde hitrejša od Šeglove, še sekundo je zaostala Pintarjeva. Klančarjeva se je veselila tudi zmage na 100 m hrbtno.

Neža Klančar iz Olimpije pa je po pričakovanjih dobila slovenski reprezentančni obračun na 50 m prosto. | Foto: Vid Ponikvar Neža Klančar iz Olimpije pa je po pričakovanjih dobila slovenski reprezentančni obračun na 50 m prosto. Foto: Vid Ponikvar

V ostalih disciplinah velja omeniti dvoboj Nizozemca Bena Schwieterta, ki trenira pri Triglavu, in Jake Pušnika iz Olimpije na 200 m prosto. Z 1:50,10 je bil hitrejši Schwietert, Pušnik pa je z izjemnim zaključkom zaostal vsega 44 stotink sekunde in dosegel nov osebni rekord.

Moška "reprezentančna tekma" se je odvila na 200 m hrbtno, kjer je Primož Šenica Pavletič po pričakovanjih ugnal Pušnika in Ravenčana Jaša Berložnika. Peter John Stevens, specialist za prsno plavanje, je bil drugi na 50 m hrbtno.

V zelo lepi luči se je predstavila tudi Tina Čelik iz Triglava in ob zmago na 100 m prsno z 1:09,87 dosegla zanjo dober dosežek. Izpostaviti velja še dve mladi plavalki. Zoja Šiler Klemenčič iz Triglava je zmagala na 400 m mešano, Lana Kokot iz Fužinarja pa na 800 m prosto.

Preberite še:

Janja Šegel Sportal Slovenski plavalci potrdili dobro formo pred EP, izstopala Janja Šegel

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin