Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 6. 2015,
20.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Damir Dugonjić Anja Klinar plavanje

Nedelja, 7. 6. 2015, 20.34

8 let

Scozzoli vrnil Dugonjiću, Klinarjeva z osebnim rekordom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drugi dan odprtega plavalnega prvenstva Slovenije se je Italijan Fabio Scozzoli oddolžil Ravenčanu Damirju Dugonjiću za sobotni poraz na 50 metrov prsno in 100-metrsko razdaljo dobil z izidom 1:01,03.

Slovenski reprezentant je za njim zaostal štiri desetinke in bil zadovoljen z najboljšim izidom sezone. "Imel sem lepo priložnost za boj. Fabio je dosegel izid, ki sem si ga želel sam, ampak v letošnji sezoni je boljši in mu lahko le čestitam. Zase sem vesel, da napredek je, pa čeprav ni velik. Izide moram zdaj stopnjevati in prihodnji teden me v Rimu čaka nova dobra tekma. Glede na utrujenost po pripravah moram biti z najboljšim rezultatom v sezoni danes zadovoljen," je po nastopu povedal trenutno najboljši slovenski plavalec Dugonjić.

O dvoboju z italijanskim olimpijcem pa je dodal: "Že na začetku sem videl, da mi je ušel, a nisem spreminjal ritma. Zdelo se mi je, da se mu na koncu približujem, ampak za zmago sem preveč izgubil v prvih 50 metrih."

Klinarjeva upa na še boljši izid v Rimu

V ženski konkurenci najboljša slovenska plavalka ostaja Anja Klinar, ki je osvojila še četrti in peti posamični naslov. Začela je z osebnim rekordom 4:10,12 na 400 metrov prosto, le nekaj minut pozneje pa je suvereno slavila še na 200 metrov delfin.

"Zadovoljna sem z osebnim rekordom na 400 metrov prosto, vendar so cilji v sezoni seveda višji. Za takšno trening tekmo je to v redu, zdaj pa upam, da bom to v močni konkurenci prihodnji teden v Rimu še popravila. Za delfin pa bi morala biti za res dober izid bolj spočita in lahko sem zadovoljna. Upam, da bodo šli izidi na naslednjih tekmah samo še gor," je po tekmi dejala Klinarjeva, še enkrat več najuspešnejša udeleženka slovenskega prvenstva, ki so ji za še boljše rezultate manjkale tudi močnejše tekmice.

Med že končanimi disciplinami je bila v moški konkurenci izredno razburljiva tekma na 400 metrov prosto, kjer je srbski reprezentant Vuk Čelić iz kranjske Zvezde na koncu odbil močan napad mariborskega reprezentanta Martina Baua in s težavo obdržal dve desetinki sekunde prednosti. Na 200 metrov delfin je bil Madžar Bence Biczo premočan za Radovljičana Roberta Žbogarja.

V ženski konkurenci je Velenjčanka Nastja Govejšek zanesljivo opravila s konkurenco na 50 metrov delfin, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde pa na 100 metrov prsno.

Srb odbil napad Baua

V moški konkurenci izredno razburljiva tekma na 400 metrov prosto, kjer je srbski reprezentant Vuk Čelić iz kranjske Zvezde na koncu odbil močan napad mariborskega reprezentanta Martina Baua in s težavo obdržal dve desetinki sekunde prednosti. Na 200 metrov delfin je bil Madžar Bence Biczo premočan za Radovljičana Roberta Žbogarja. Na 100 m prosto se je še enega naslova veselil plavalec Ljubljane Anže Tavčar.

S kadetskim rekordom je absolutno zmago na 400 mešano slavil David Mihalič iz ljubljanske Olimpije. V ženski konkurenci je zmagala Špela Bohinc iz kranjskega Triglava. Žensko tekmo na 1500 m prosto je dobila Radovljičanka Špela Perše.

Ne spreglejte