Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2013,
20.45

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Benjamin Savšek Peter Kauzer

Petek, 23. 8. 2013, 20.45

7 let, 12 mesecev

Savšek najhitrejši, Kauzer tretji v kvalifikacijah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski slalomisti na divjih vodah so z odliko opravili kvalifikacije pred zadnjo tekmo svetovnega pokala v tej sezoni v Bratislavi, saj so se vsi uvrstili v polfinale.

Najbolj se je izkazal kanuist Benjamin Savšek, ki je bil najhitrejši, kajakaš Peter Kauzer pa je zasedel tretje mesto. Med deseterico sta kvalifikacije končala še Simon Brus in Anže Berčič. Kanuist Berčič, zmagovalec preteklih dveh tekem svetovnega pokala v Seu d'Urgellu in Tacnu, je bil tokrat deseti, kajakaš Brus pa je kvalifikacije končal na devetem mestu. Vsi kajakaši so bili med dvajseterico; Martin Albreht je bil 12., Janoš Peterlin pa 20.

Tudi preostali slovenski predstavniki so si priveslali polfinalne nastope. Z osemnajstim časom kvalifikacij si je vnovični polfinalni nastop priveslal tudi kanuist Luka Božič. V konkurenci kajakašic sta si napredovanje zagotovili obe slovenski predstavnici, ki pa sta imeli v kvalifikacijah nekaj težav s kazenskimi sekundami. Urša Kragelj je bila na koncu 17., Eva Terčelj pa 25. Z dvanajstim časom kvalifikacij sta napredovala tudi Luka Božič in Sašo Taljat med kanuisti dvojci.

Najbližji zasledovalec Francoz Nicolas Peschier je za Savškom zaostal za 1,75 sekunde. "Prva vožnja se mi ni najbolje izšla, saj sem imel v srednjem delu težave s kazenskimi sekundami, v drugo pa sem odpeljal tekoče. V nasprotnem primeru sploh ne vem, ali bi se uvrstil v polfinale. Jutri nas čaka povsem nova tekma, tako da moram odmisliti, da bom startal kot zadnji. Želim si, da bi se tako ponavljalo do finala in da bi mi končno tudi v finalu šlo tako kot v kvalifikacijah. Letos imam nekaj smole v finalnih nastopih, saj se mi vselej nekaj zalomi, tako da upam, da mi tokrat uspe vožnja, kakršno si želim," je po kvalifikacijskem uspehu povedal Benjamin Savšek.

Ne spreglejte