Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 11. 2014,
9.20

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sašo Bertoncelj

Sreda, 5. 11. 2014, 9.20

8 let, 5 mesecev

Sašo Bertoncelj v Medellin še po kakšen evro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj ima pred očmi še zadnji izziv sezone 2014.

Ponoči je skupaj z reprezentančnimi kolegi odpotoval proti Kolumbiji, kjer bo konec tedna v Medellinu na sporedu še zadnja tekma svetovnega pokala letos. Bertoncelj se bo v dvorani Ivan de Bedout Coliseum poskušal vmešati v boj za skupno zmago na konju.

"Letošnjo sezono lahko ocenim kot fenomenalno. Začelo se je sicer slabo z operacijo, končalo pa odlično. Kolajna na evropskem in četrto mesto na svetovnem prvenstvu – to je sanjsko. Od tekme v Medellinu veliko pričakujem. Kljub prehladu sem se za dolgo pot v Kolumbijo odločil zlasti iz dveh razlog: prvi je, da lahko še zmagam v skupnem seštevku svetovnega pokala, sicer to ne bo odvisno samo od mene in bo težko, ampak možnosti še imam, trenutno sem na tretjem mestu. Drugi razlog pa je seveda dodaten zaslužek. Svetovni pokali so del finančne stimulacije in zakaj ne bi šel na zadnjo tekmo zaslužit še kakšnega evra. Še posebej, ker nisem v slabi formi," je pred odhodom v Kolumbijo pojasnil Bertoncelj.

Bertoncelj ni več tako "našponan"

Čeprav ga te dni muči rahel prehlad, meni, da ga dolga pot v Medellin ne bo dodatno zdelala: "Večji izziv za nas Evropejce bo bolj dejstvo, da tik pred zdajci pridemo v Medellin, tako da tam opravimo le en trening, nato imamo že kvalifikacije. Sobota in nedelja sta namenjeni finalom, v ponedeljek gremo domov. A telovadci smo tega že vajeni."

Tridesetletni Škofjeločan pravi, da je po svetovnem prvenstvu razmeroma dobro pripravljen, da mu je uspelo dokaj dobro zadržati formo, zato je sposoben v kvalifikacijah izvesti lepo sestavo na konju s težavnostjo 16,500 točke.

"Tako 'našponan', kot sem bil na svetovnem prvenstvu, jasno nisem več. Tudi nisem imel prave motivacije, da bi po svetovnem prvenstvu tako trdo treniral še naprej, saj sem moral po prihodu iz Nanninga narediti malo premora s protibolečinskimi tabletami, tako da jih dva tedna vmes nisem jedel, da se mi je telo vsaj malo očistilo. Zdaj sem že spet nazaj, sicer na manjši dozi, kar mi je v veselje," je pred odhodom za STA še razkril Bertoncelj in dodal: "Ne glede na to sem še vedno sposoben narediti lepo vajo, ne ravno najtežje. A tudi zelo, zelo lepo izvedena sestava s težavnostjo 16,500 točke mi lahko prinese skoraj takšno oceno, kot težja. Ni bojazni, da ne bi dobro nastopil, saj nisem 'zabušaval'. Forma je malo slabša kot na svetovnem prvenstvu, a tudi tam sem imel še malo rezerve."

Poleg Bertonclja v Kolumbijo še Žiga Šilc, Alen Dimic in Rok Klavora

Poleg Bertonclja so ponoči v Kolumbijo odpotovali še Žiga Šilc, Alen Dimic in Rok Klavora ter telovadki Saša Golob in Tjaša Kysselef. Vsi imajo pred očmi podobne cilje – izboljšati ali zadržati končne uvrstitve na lestvici svetovnega pokala, za kar imajo izjemno priložnost, saj je večina najboljših sezono končala že po svetovnem prvenstvu, tako da v Kolumbijo ne bo prav veliko največjih asov.

Dimic je ta čas pred zadnjo tekmo sezone na bradlji četrti, Klavora pa na parterju peti – oba z lepimi možnostmi za preboj med top 3 ob koncu leta na teh orodjih. Tudi obe telovadki se borita za čim višja mesta ob koncu sezone, kar po kategorizaciji OKS prinaša svetovni razred: Golobova, ki bo nastopila na prvi večji tekmi po operaciji noge, je ta čas vodilna na parterju, Kysselefova pa bo poskušala ubraniti tretje mesto na preskoku.

Kvalifikacije bodo na sporedu v petek, finali pa nato v soboto in nedeljo.

Ne spreglejte