Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 9. 2021,
16.57

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Sašo Bertoncelj gimnastika

Sobota, 4. 9. 2021, 16.57

2 leti, 7 mesecev

Zadnji nastop Saša Bertonclja v Sloveniji

Sašo Bertoncelj nastopil še zadnjič v karieri pred domačim občinstvom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Sašo Bertoncelj | Sašo Bertoncelj je nastopil še zadnjič v karieri na svetovnem pokalu v Sloveniji in osvojil šesto mesto. | Foto Luka Vovk/Sportida

Sašo Bertoncelj je nastopil še zadnjič v karieri na svetovnem pokalu v Sloveniji in osvojil šesto mesto.

Foto: Luka Vovk/Sportida

Najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj, ki je vlogo prvega aduta slovenske gimnastike prevzel po upokojitvi Aljaža Pegana in Mitje Petkovška, je danes na svetovnem pokalu v Kopru še zadnjič v karieri nastopil pred domačim občinstvom. Sestava na konju z ročaji se mu ni posrečila, tako da je s 13,550 točke v finalu zasedel šesto mesto.

Tjaša Kysselef
Sportal Izjemen uspeh Tjaše Kysselef dopolnila še Lucija Hribar

Izkušeni slovenski telovadec Sašo Bertoncelj, ki je že pred časom naznanil, da gre za njegovo zadnjo sezono v karieri, ki se bo predvidoma končala na oktobrskem svetovnem prvenstvu, si je sicer doma želel vnovič na stopničke.

V svojem zadnjem nastopu pred domačim občinstvom, prvič je na svetovnem pokalu doma nastopil leta 2005, je sestavo na konju glede na kvalifikacijski nastop otežil kar za pol točke, a ga je danes pokopala slabša izvedba. Zmagal je Albanec Matvei Petrov (14,650 točke).

Še zadnjič se je predstavil domačim navijačem. | Foto: Luka Vovk/Sportida Še zadnjič se je predstavil domačim navijačem. Foto: Luka Vovk/Sportida

Šel je na vse ali nič

"Odločil sem se za težjo sestavo 16,200, saj sem si rekel, da za svojo zadnjo domačo predstavo ne bom taktiziral, ampak bom šel na vse ali nič. Žal se mi ni izšlo, enostavno tehnično še nisem na tej ravni," je o svojem nastopu dejal Bertoncelj in dodal, da mu bo vseeno ostal v lepem spominu.

"Med nastopom nisem imel treme, takoj, ko sem skočil s konja, pa je bilo zelo čustveno. Gre za res lepo slovo od domačega terena glede protokola, kratko, ampak sladko. Lepše bi bilo le, če bi ob meni na odru stal tudi trener Sebastijan Piletič," je še dejal 37-letni telovadec, ki ga prihodnji teden čaka svetovni pokal v Mersinu.

Bertoncelj ima sicer v karieri 24 uvrstitev na stopničke svetovnega pokala, od tega tudi osem zmag. Zmagal je tudi na evropskih igrah, postal univerzitetni prvak, z evropskih prvenstev pa ima tri kolajne: leta 2018 je v Glasgowu osvojil srebro, v zbirko pa je dodal še dva brona leta 2010 v Birminghamu in 2014 v Sofiji.

Tjaša Kysselef
Sportal Trije Slovenci zanesljivo v finale
Sašo Bertoncelj
Sportal Konec tedna gimnastično obarvan, Bertoncelj zadnjič v Kopru
Ne spreglejte