Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 4. 2016,
18.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Tjaša Kysselef gimnastika

Sobota, 30. 4. 2016, 18.32

6 let, 6 mesecev

Tjaša Kysselef in Sašo Bertoncelj sta si pritelovadila srebrno kolajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je na svetovnem pokalu v športni gimnastiki v Osijeku osvojila srebro na preskoku. Isti podvig je na konju z ročaji uspel Sašu Bertonclju.

Na preskoku je zmagala Britanka Elissa Downie z oceno 14,850, Kysselefova je prejela 14,200. Ljubljančanka je na peti tekmi letos petič končala med najboljšimi tremi. Najprej je bila druga, nato trikrat tretja, zdaj pa spet druga. "Zelo sem vesela. Boljše ne bi moglo biti. Boljše ne bi mogla skočiti. Bolje je bilo kot v kvalifikacijah, ko sem imela malo rezerve. V finalu sem napake popravila. Vesela sem srebra. Ne bi pa rekla, da je bilo to najbolje do zdaj, bolje sem skočila že kje drugje, če štejem občutek," je povedala Kysselefova.

Klavora je na parterju osvojil osmo mesto z oceno 13,450, prvi je bil Izraelec Alexander Shatilov z 14,975. S tem je prekinil niz štirih uvrstitev na zmagovalni oder, ko je bil najprej trikrat po vrsti drugi, nato pa je v Ljubljani zmagal.

Bertoncelj srebrn na konju z ročaji

Od Bertonclja, ki je prejel oceno 15,200, je bil boljši je Ukrajinec Oleg Vernjajev z oceno 15,225.

 

Sašo Bertoncelj je v tej sezoni četrtič stopil na zmagovalni oder. | Foto: Sašo Bertoncelj je v tej sezoni četrtič stopil na zmagovalni oder.

 

"Tekma je bila močna, čeprav je bilo kar nekaj padcev. Po včerajšnjih kvalifikacijah je kazalo, da lahko suvereno zmagam. Vedel sem, da lahko fantje otežijo vaje in jih naredijo bolje. Računal sem, da bom izvedel težjo vajo. Kolebal sem. Tik pred zdajci sem se odločil, da ne bo taktiziranja, da grem na polno, da jo preizkusim. Pobegnile so mi noge, to je bilo to. Ko sem seskočil, sem vedel, da je dovolj za medaljo. Nisem vedel, ali je bilo dovolj, da premagam Vernjajeva. Na koncu se je izkazalo, da ni bilo dovolj. Pričakoval sem višjo oceno, če sem pošten. Napaka je bila bolj posledica tega, ker nisem želel pasti. Če je ne bi naredil, bi zmaga verjetno bila moja," je razložil Bertoncelj, ki je na tekmah svetovnega pokala v tej sezoni četrtič stopil na zmagovalni oder, najprej je bil dvakrat tretji, nato pa dvakrat drugi.

V nedeljo finale na gredi čaka še Adelo Šajn.

Ne spreglejte