Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
12. 12. 2013,
9.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Eva Terčelj

Četrtek, 12. 12. 2013, 9.45

8 let

Profesorji so ji prisluhnili

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na divjih vodah je bila letos najboljša ljubljanska kajakašica Eva Terčelj, ki je osvojila svojo prvo zmago na tekmah svetovnega pokala.

Želja se ji je uresničila na svetovnem pokalu v Seu d'Urgellu v Španiji, kjer so leta 1992 potekale tudi olimpijske igre, pozneje pa je v domačem Tacnu stopila še na tretjo stopničko. S temi rezultati si je Eva Terčelj priveslala do zdaj najboljšo sezono v članski konkurenci. "Zdaj je že kar nekaj časa, odkar se je sezona končala, in svoje misli sem usmerila že v prihodnjo sezono. O pretekli sezoni nimam več kaj dosti povedati. Zelo sem vesela svojih uspehov in rezultatov, prav tako sem vesela, da sem naredila korak naprej, saj sem osvojila posamično medaljo v članski konkurenci, ampak kot sem že dejala, zdaj gledam že naprej in si želim še boljših voženj," so bile besede ljubljanske kajakašice.

Ti rezultati so Evi dali tudi dodaten zagon za naprej. "Vsekakor ti uspehi dajo dodatno potrditev in dodatno motivacijo za naprej. Ti rezultati ti dajo vedeti, da delaš v pravi smeri ter da moraš samo nadaljevati in vztrajati," je dodala varovanka Grege Terdiča, ki pa ni uspešna samo na področju športa. Eva namreč tudi redno opravlja študijske obveznosti. "Zimsko obdobje je nekoliko drugače zastavljeno kot poletno, ko smo veliko naokrog po svetu. Zdaj, ko treninge opravljam doma, kar nekaj časa posvetim študiju, sem namreč redno vpisana v četrti letnik. Seveda je vse skupaj kar naporno, vendar mi z dovolj motivacije, energije in volje uspeva usklajevati to dvoje," je povedala Terčeljeva, ki ni pozabila pohvaliti svojih profesorjev, ki so ji do zdaj znali prisluhniti. Upa, da ji bodo tudi v prihodnje.

In kaj si Terčljeva želi za novo leto? "Pravijo, da če si nekaj zaželiš, o tem ne smeš govoriti preostalim, tako da bom raje zadržala kar zase. (smeh) Saj boste videli," je za konec dejala kajakašica KKK Ljubljana, ki jo je letos Kajakaška zveza Slovenije razglasila za najboljšo tekmovalko na divjih vodah.

Ne spreglejte