Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
9.37

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kajak kanu Andrej Jelenc

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 9.37

5 let, 1 mesec

Prisotni sta zadovoljstvo in razočaranje

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po svetovnem prvenstvi v Pragi je svoje videnje podal tudi direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc. Prvega moža kajakaške zveze so v dobro voljo spravljali predvsem kanuisti.

Tretje mesto Benjamina Savška je marsikomu prineslo zadovoljstvo in nasmeh na obraz. Eden izmed njih je bil zagotovo tudi Andrej Jelenc, ki ob progi navidezno mirno spremlja slovenske tekmovalce. A verjetno se tudi njemu med nastopi naših po žilah požene adrenalin.

"Vsekakor smo lahko zadovoljni z nastopom kanuistov, predvsem Benjaminovo bronasto medaljo, saj mu je uspel izreden nastop. Berčičeva uvrstitev v finale, tretje mesto kajakašic v ekipnih vožnjah … S temi rezultati smo lahko več kot zadovoljni. Malo je razočaranja, potem ko nekateri tekmovalci, ki so prišli na svetovno prvenstvo dobro pripravljeni in so vso sezono odlično nastopali, na svetovnem prvenstvu niso kronali svoje sezone," so bili prvi vtisi Andreja Jelenca po prvenstvu. Prvi mož kajakaške zveze se zaveda, da je ekipa mlada in da je pred njo še svetla prihodnost. Ob tem upa, da bo prihodnja sezona lahko še boljša. "V letošnji sezoni smo imeli celo vrsto odličnih rezultatov. Ekipa je zelo mlada. V njej so tekmovalci, ki potrebujejo nekaj izkušenj, da bodo lahko na tako velikih tekmovanjih, kot je svetovno prvenstvo, še bolj stabilni. Na tem prvenstvu, na katerem je bila postavitev proge zelo težka, res štejejo izkušnje in stabilnost. Treba se je boriti do zadnjega zaveslaja, ker se lahko vsakemu tekmovalcu pripeti napaka. Glede na to, da imamo mlado ekipo, mislim, da so pred njimi vsaj tako uspešne sezone kot letos, če ne še boljše."

Proga sprva ni bila videti težavna

Precej sivih las je na letošnjem svetovnem prvenstvu delala izredno zahtevna postavitev vrat. S tem se je strinjal tudi Jelenc. "Proga je bila zelo zahtevno postavljena. Proga v Pragi sicer ne slovi kot zahtevna, vendar je bila postavitev v polfinalu in finalu zelo težka. Bilo je ogromno obratov, pospeševanj, prehodov … Če se je zgodila kakšna napaka, so tekmovalci porabili ogromno moči, zato je potem v zadnjem delu marsikoga zmanjkovalo. To je bila neke vrste posebnost tega prvenstva. Kot smo lahko videli, je cela vrsta favoritov imela težave z uvrstitvijo v finale in potem tudi v sami finalni vožnji. Proga je dejansko pokazala zobe, čeprav sprva mogoče sploh ni bila videti težka."

Prihodnje leto bo evropsko prvenstvo potekalo na povsem novi progi, manjša sprememba naj bi bila tudi na tekmah svetovnega pokala. "Prihodnjo sezono bo evropsko prvenstvo na novi progi na Dunaju, ki so jo odprli pred kratkim, a bo zagotovo doživela še nekaj sprememb. V koledarju naj bi bila še dodatna tekma svetovnega pokala, kar pomeni, da bo v sezoni šest tekem svetovnega pokala. Na koncu sezone nas čaka še svetovno prvenstvo v ZDA, ki bo teden pozneje kot sicer, kar pomeni, da bo sezona še daljša," se je že nekoliko v prihodnost zazrl Jelenc, ki pravi, da sprememb v sistemu treniranja na kajakaški zvezi ne bodo delali.

Ne spreglejte