Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 2. 2016,
10.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

boks Anthony Joshua Charles Martin Tyson Fury Vladimir Kličko Deontay Wilder

Nedelja, 21. 2. 2016, 10.59

6 let, 6 mesecev

Potrjen prvi resen preizkus za mladega angleškega nokavterja (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V težki boksarski kategoriji po lanskem šokantnem porazu Vladimirja Klička proti Tysonu Furyju vlada manjše zatišje. Morda pa to napoveduje pravi vihar.

Ta teden je datum naslednjega dvoboja potrdil veliki Britanski up Anthony Joshua. Še neporaženi 26-letni nokavter se bo v svojem 16. poklicnem dvoboju 9. aprila v Londonu pomeril z 29-letnim Američanom Charlesom Martinom in mu poskušal odvzeti naslov svetovnega prvaka po različici IBF.

Prvi resen preizkus za olimpijskega prvaka Za Joshuo, olimpijskega prvaka iz Londona 2012, bo to po mnenju poznavalcev prvi resen preizkus, saj je do zdaj tekmece, med katerimi ni bilo nobenih zvenečih imen, premagoval na videz zlahka. V 15 poklicnih dvobojih je namreč zbral prav toliko nokavtov, ob tem pa vendarle ostal nekoliko neambiciozen ter se izognil pozivom zloglasnih rojakov Dereka Chisore in Davida Haya, naj v ring stopi z njima.

"Potrebujem izkušnje, v tem športu sem še precej zelen," je odgovarjal v intervjujih za britanske medije, a dodal, da bo kmalu pripravljen za kakšen pomembnejši dvoboj. No, ta čas je očitno le napočil.

Anglež in Američan za pas, ki se mu je Fury odrekel Martin je naslov IBF osvojil z januarsko zmago nad Ukrajincem Vjačeslavom Glažkovom, s katerim se po tem, ko je šampionski pas omenjene različice novembra lani vzel deset let nepremagljivemu Kličku, v obveznem dvoboju ni želel pomeriti Tyson Fury, trenutni vladar težke kategorije.

Na prvi pogled precej uravnotežen par Martin – Joshua obeta zanimiv dvoboj, vendar pa ima na stavnicah drugi precejšnjo prednost, pa čeprav na lestvici portala boxrec.com Američan zaseda visoko sedmo mesto, Britanec pa šele 16.

Vztraja tudi 44-letni Thompson Kar zadeva borce prve deseterice z omenjene lestvice, ima datum dvoboja določen le še 36-letni Kubanec Luis Ortiz. Že prihodnji mesec se bo udaril s 44-letnim ameriškim veteranom Tonyjem Thompsonom (40 zmag – šest porazov), ki je moral dvakrat v karieri (v letih 2012 in 2008) premoč priznati tudi Vladimirju Kličku.

Kdaj povratni dvoboj Fury - Kličko? O ukrajinskem orjaku po lanskem porazu ni veliko slišati. Potekajo namreč pogajanja za povratni dvoboj s Furyjem, z zadnjimi informacijami na to temo pa je v pogovoru za Skysports postregel Britančev stric in trener Peter Fury.

"Poskušamo se dogovoriti za prizorišče dvoboja, mogoči lokaciji sta Velika Britanija in Združeni arabski emirati. Odločilni dejavnik je dobiček, nič še ni odločeno, upam, da vam bomo lahko kmalu sporočili kaj več," je povedal.

Če sploh 27-letni Fury, čeprav je zdaj kralj najtežje boksarske kategorije, ni magnet za gledalce in oglaševalce. Že na Otoku ni med najbolj priljubljenimi, po vse prej kot navdušujoči boksarski predstavi lani v Düsseldorfu pa je tudi vprašanje, kako zanimiv boksarskim navdušencem je še Vladimir Kličko. Čisto mogoče je, da povratnega dvoboja sploh ne bo.

Deontay Wilder komaj čaka na velik skalp S Furyjem pa bi se z največjim veseljem stepel Američan Deontay Wilder, ki je januarja v devetih rundah opravil s Poljakom Arturjem Szpilko in ubranil naslov svetovnega prvaka različice WBC. "Dobiva se lahko kadarkoli in kjerkoli. Z veseljem pridem v Anglijo," je Furyju sporočil še neporaženi 30-letni ameriški nokavter (ima 36 zmag, 35 jih je dosegel predčasno).

Ne spreglejte