Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 5. 2016,
19.34

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Špela Ponomarenko Janić

Sobota, 28. 5. 2016, 19.34

7 let, 10 mesecev

Tekma svetovnega pokala

Ponomarenko Janićeva se je odlikovala na Češkem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Špela Ponomarenko Janić | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je na tekmi svetovnega pokala v čeških Račicah najprej v dopoldanskem finalu A na 200 metrov zasedla četrto mesto. Popoldne je bila uspešna tudi v kvalifikacijah in polfinalu na 500 metrov ter se uvrstila v finale A.

V olimpijski sezoni sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić kaže dobro formo. Na drugi tekmi svetovnega pokala v čeških Račicah si je zagotovila dva nastopa v finalu A, na obeh razdaljah, na katerih je nastopila. Drugi dan tekmovanja jo je najprej čakal nastop na 200-metrski razdalji, kjer je v precej izenačenem finalu ciljno linijo prečkala kot četrta.

Njo in tretjeuvrščeno Slovakinjo Martino Kohlovo je ločilo pičlih 0,222 sekunde, tako da je bilo treba na uradni rezultat, katera tekmovalka se bo veselila kolajne, počakati nekaj trenutkov. Zmagala je Francozinja Sarah Guyot, druga pa je bila Azerbajdžanka Ina Osipenko - Radomska.

Primorska kajakašica je bila hitra tudi v obeh popoldanskih nastopih. V peti kvalifikacijski skupini kajakašic na 500 metrov je zasedla drugo mesto, zaostala pa le za Kanadčanko Emilie Fournel. V polfinalu je Ponomarenko Janićeva veslala še hitreje in v svoji skupini zmagala. Le 0,178 sekunde za njo je v cilj priveslala Danka Emma Aastrand Jorgensen, tretja pa je bila Madžarka Tamara Takacs.

Dopoldne je tekmoval tudi Jošt Zakrajšek. Nastopil je v finalu B kajakašev na 1000 metrov in v cilj priveslal kot šesti, kar je v končni razvrstitvi tekmovalcev na tej razdalji pomenilo 15. mesto. V finalu B so bili od Zakrajška hitrejši Nemec Kai Spenner, Britanec Jonathan Boyton, Turek Gabor Bozsik in Avstralec Daniel Bowker. Zlato kolajno na tej razdalji si je priveslal Čeh Josef Dostal, drugi je bil Nemec Max Hoff, tretji pa Danec Rene Holten Poulsen.

Izidi, ženske, dopoldanski nastop:

K1, 200 m:
1. Sarah Guyot (Fra)
2. Ina Osipenko Rodomska (Azr) 40,114;
3. Martina Kohlova (Slk) 40,920;
4. Špela Ponomarenko Janić (Slo) 41,114;

Ne spreglejte