Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 1. 2016,
20.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Calcit Ljubljana odbojka liga prvakinj

Sreda, 27. 1. 2016, 20.11

8 let

Poljakinje v izločine boje, Calcitovke brez niza končale z nastopi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Odbojkarice Calcita Ljubljane so v svoji zadnji tekmi skupine B lige prvakinj v poljskem Sopotu z 0:3 (-21, -22, -11) izgubile proti ekipi Atom Trefl Sopot.

Podobno kot na zadnji tekmi v Tivoliju, ko je gostovala Novara, so ljubljanske odbojkarice dobro krenile v tekmo tudi na Poljskem. Ob dobrem servisu so bile uspešne tudi v bloku, v napadu je nekaj točk prispevala Olivera Kostić, kar jim je do prvega tehničnega odmora prineslo tri točke prednosti. Čeprav so domače odbojkarice povedle z 11:10, se calcitovke niso predale, še naprej je bil njihov sprejem na visoki ravni in tudi na drugi tehnični odmor so odšle s prednostjo treh točk. Toda na servis Maje Tokarske je poljska ekipa prišla do serije zaporednih točk in vodstva z 20:17. Po drugem polminutnem odmoru so Ljubljančanke le prišle do točke, ne pa tudi do preobrata. Uvodni niz se je končal s servisom v mreži Olivere Kostić.

Tudi drugi niz so calcitovke začele dobro, vodile s 6:3, s točko Potokarjeve pa so na še en tehnični odmor odšle s prednostjo. Tokrat dveh točk, vendar je na deveti točki že sledilo izenačenje, odpor gostij pa je popustil do drugega tehničnega odmora. Na sprejemu ni bilo več prave zbranosti in pri zaostanku štirih točk (10:14) je Gašper Ribič vzel svoj prvi polminutni odmor v drugem nizu, takoj po drugem tehničnem odmoru in zaostanku šestih točk (17:11) še drugega. Njegove varovanke so le prišle do servisa, dosegle tri točke zapored in vzpostavile ravnotežje na igrišču. Končnica niza je bila spet v znamenju domače ekipe, ki je prišla do šestih zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih, izkoristila pa je šele četrto in še to po polminutnem odmoru domačega trenerja Lorenza Micellija, ki mu pri delu pomaga slovenski strokovnjak Vasja Samec Lipicer.

V tretjem nizu so ljubljanske odbojkarice popolnoma popustile. Sprejem je bil vse slabši, v napadu ni bilo igralke, ki bi zaključila napad, na drugi strani pa je Micelli dal priložnost praktično vsem svojim igralkam, ki so brez večjih težav prihajale do točk. Ob drugem tehničnem odmoru so vodile že s sedmimi točkami prednosti, do konca tekme pa so calcitovkam prepustile le še štiri točke. S to zmago so Poljakinje le še potrdile uvrstitev med 12 najboljših ekip v ligi prvakinj.

Ne spreglejte