Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 11. 2014,
12.36

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka liga prvakov liga prvakov ACH Volley Gregor Ropret Alen Pajenk Posojilnica Dob Danijel Koncilja Jani Kovačič Nejc Pušnik Rok Satler Luka Slabe Jastrzebski Wegiel

Nedelja, 2. 11. 2014, 12.36

4 leta, 1 mesec

Poljaki premočni za ACH Volley, Nemci so se maščevali Posojilnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarje ACH Volleyja so v predzadnjem krogu lige prvakov gostovali pri vodilni ekipi poljskega prvenstva in pričakovano ostali praznih rok.

Oranžni zmaji so na najtežjem gostovanju v predtekmovanju, saj je Asseco Resovia vodilna ekipa močnega poljskega prvenstva, hoteli iztržiti kar se da dober rezultat, a se domačimi niso dali. Poljaki Ljubljančanom za razliko od drugih favoritov v preostalih skupinah v ligi prvakov niso prizanašali in po hitrem postopku v treh nizih poslali nazaj v domovino.

Poleg ACH Volley so bili v sredo na delu še številni Slovenci. Luka Slabe je s "slovensko" Posojilnico gostil nemški Friedrichshafen in bil brez možnosti. Nemci so se tako maščevali Avstrijcem za poraz v drugem krogu. Gregor Ropret pa je z Innsbruckom presenetljivo praznih rok ostal na Češkem. V četrtek je bil na delu še Alen Pajenk in po preobratu zmagal v Bolgariji.

V prvi tekmi sredinega dne je Zenit brez težav premagal grški Olympiacos. Za Ruse, ki so si že pred tem zagotovili prvo mesto v skupini, je po dolgem času spet zaigral Američan Matthew Anderson in dosegel osem točk. Prvi "strelec" Zenita je bil Kubanec, Wilfredo Leon (11).

Peti krog lige prvakov se je začel že v torek in že na samem začetku videli na prvi pogled veliki presenečenji. Ruska velikana Belgorod, branilec naslova, in Lokomotiva sta jih dobila po prstih, a treba je vedeti, da sta oba igrala brez svojih najboljših. Belogorje je v Istanbul odpotoval brez Muserskega, Travice, Grozerja, Tetjukina in glavnega trenerja Genadija Šipulina. Fenerbahče je to s pridom izkoristil in se veselil velike zmage. Enako velja tudi za Lokomotivo, ki je v Španijo odpotovala le z devetimi igralci, brez nosilcev – Camejo, Diviš, Butko, Zemčenok – in prav tako izgubila. Belgorod si je že pred tem krogom zagotovil prvo mesto, Lokomotiva pa v zadnjem krogu pred domačimi gledalci potrebuje vodilni položaj v skupini le točko.

Pomembne zmage, ki jo še ohranja med živimi, je zabeležila tudi italijanska prvakinja, Lube Treia (Macerata), ki je po težki borbi zmagala v Parizu. Fenerbahče in Macerata imata zdaj oba sedem točk, v zadnjem krogu pa se bosta za napredovanje v izločilne boje pomerila kar med sabo.

Ne spreglejte