Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2013,
10.39

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mersin Lucija Polavder

Petek, 21. 6. 2013, 10.39

3 leta, 4 mesece

Polavder: Vajeni smo vsega hudega, zato se ne pritožujemo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kar 11-članska judoistična zasedba zastopa Slovenijo na XVII. sredozemskih igrah. Med njimi tudi Lucija Polavder in Aljaž Sedej, ki branita zlato iz Pescare. Tudi tokrat so cilji visoki.

V četrtek je slovenska reprezentanca v judu opravila še zadnji trening pred začetkom tekmovalnega dela iger, ki med 20. in 30. junijem potekajo v turškem pristanišču Mersin. Naša zasedba šteje kar 11 članov, kot prvi pa se v boje podajajo Petra Nareks (do 52 kilogramov), Vlora Beđeti (do 57 kilogramov), Matjaž Trbovc (60 kilogramov) in Andraž Jereb (do 66 kilogramov). Gregor Brod, vodja judoistične odprave, opozarja na močno konkurenco, a verjame, da si kolajno okoli vratu lahko nadene marsikateri njegov varovanec: "Konkurenca na sredozemskih igrah je kar dobra, saj so tu nekateri najvišje postavljeni tekmovalci za svetovno rang lestvico. Večina reprezentanc se odloči in pripelje najboljšo ekipo, letos so izjema Francozi, ki nastopajo nekoliko pomlajeni. Vseh 11 Slovencev se ima možnost boriti za kolajne, zelo dobro je pripravljena Petra Nareks, kar je dokazala tudi v Podčetrtku, kjer je zmagala v kategoriji višje, pred tem je osvojila še medaljo na svetovnem pokalu, tako da je eno naših glavnih orožij. Kot seveda tudi Lucija Polavder in Matjaž Ceraj, ki je s petim mestom na evropskem prvenstvu dokazal, da spada na sam vrh."

Čakajo jo težke borbe

Ob Petri Nareks, tretji iz Pescare, sta tu še dva, ki sta se pred štirimi leti vrnila z žlahtno kovino, oba z zlatom. Za Aljažem Sedejem ni najboljša sezona, drugače je z Lucijo Polavder, ki je aprila v Budimpešti postala evropska prvakinja. "Na začetku leta sva s trenerjem Marjanom Fabjanom določila, na katerih večjih tekmovanjih bom nastopila, in si zadala dva cilja. Enega sem v aprilu že uspešno prestala, zdaj so tu še mediteranske igre. Spomladanski del je kar dobro uspel, upam pa, da bom lahko do 'konca' potegnila svojo formo. Pripravljena sem dobro, bomo pa na samem tekmovanju v nedeljo videli, kako se bom znašla in kje bom končala," o ciljih, ki jih je že dosegla, in tistih, na katere še čaka, da jih izpolni, razmišlja 28-letna judoistka. Kljub temu da je dobro pripravljena, se zaveda, da lahke poti do kolajne ne bo, saj je v Mersinu močna judoistična zasedba. "Vem, da me čakajo težke borbe, saj so na teh igrah vse tekmovalke, s katerimi se srečujemo na največjih tekmovanjih. Večina jih je prišla s prvo ekipo, tako da me čaka res težek boj. Zelo močna je domačinka, pa tudi na Tunizijko in Bosanko bo treba paziti. Zavedam se, da bo šlo na tesno, a sem pripravljena," pred obrambo "sredozemskega" naslova še pove Polavderjeva, ki bo v prvem krogu prosta, z zmago v drugem pa si že lahko zagotovi kolajno.

Vajeni smo vsega hudega

Organizacija, predvsem ko beseda nanese na prevoz, v Turčiji ni najboljša. Turki se sicer trudijo pomagati, a jim slabo znanje angleščine – nekateri ne poznajo niti ene besede – pogosto otežuje delo. A kot zatrjuje Lucija, je to ne moti: "Judoisti nismo razvajeni, saj smo navajeni vsega hudega, tako da nam popolnoma nič ne manjka. Večino časa tako in tako preživimo v sobah, saj je zunaj prevroče, da bi hodili okoli in izčrpavali svoje telo. Smo raje pod klimami v blokih. Restavracija in hrana sta dobri. Treningi so precej blizu in potekajo normalno. Tako da tisto, kar rabimo, imamo, in se ne moremo prav nič pritoževati."

Prav nič pa se ne bi pritoževali, če bi v univerzitetni dvorani v Mersinu, ki jo bodo v prihodnjih treh dneh zasedli judoisti, čim večkrat slišali Zdravljico.

Ne spreglejte