Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
14. 10. 2020,
14.39

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Tacen kanu kajak

Sreda, 14. 10. 2020, 14.39

3 leta, 6 mesecev

Tacen, svetovni pokal

Pogledujejo proti slovenski vladi in nebu #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Peter Kauzer | Za Petra Kauzerja je Tacen letošnja zadnja tekma. | Foto Nina Jelenc

Za Petra Kauzerja je Tacen letošnja zadnja tekma.

Foto: Nina Jelenc

Konec tedna bo v Tacnu na sporedu tekma svetovnega pokala v kajaku in kanuju na divjih vodah. Slovenski organizatorji imajo pred petkom, ko naj bi bile na sporedu kvalifikacije, nemalo skrbi z izvedbo tekmovanja.

Ne skrbijo jih le razmere v državi zaradi koronavirusa, ampak tudi vodostaj reke Save. Ta je tako visok, da je že danes znano, da tekma ne bo potekala skozi znamenito tacensko zapornico. Skrbi jih četrtkovo deževje, a poznavalci menijo, da to vendarle ne bo odplaknilo tekme za svetovni pokal.

Andrej Jelenc | Foto: Sportida Foto: Sportida

Edina bojazen je …

"Organizacija v teh razmerah je zagotovo bolj zahtevna. Predvsem zaradi tega, ker se dnevno spopadamo z novimi ukrepi. Pravzaprav čakamo, kakšni bodo novi ukrepi, da vemo, ali bomo morali nekatere zadeve v zadnjem trenutku umakniti s programa," je uvodoma povedal Andrej Jelenc, direktor Kajakaške zveze Slovenije. Ta med drugim poudarja, da bodo na prizorišču brez mask le tekmovalci, in to samo takrat, ko bodo v čolnu.

Druga težava, s katero se spopadajo v zadnjih dneh, pa tudi ni odvisna od njih. To je visok vodostaj reke Save. "Razmišljali smo že, da ne bo koronavirus tisti, ki bo odnesel tekmo, ampak da bo to previsoka Sava. Stvari so se nekoliko umirile. Čakamo še na padavine v noči na četrtek. Upamo, da bo do petka zjutraj Sava upadla. Edina bojazen, ki jo imamo, so morebitne odločitve naše vlade," je še povedal Jelenc.

Tekmovalke in tekmovalci lahko letos pozabijo na kratke rokave. | Foto: Sportida Tekmovalke in tekmovalci lahko letos pozabijo na kratke rokave. Foto: Sportida Veliko bolj oblečeni kot običajno

Slovenska reprezentanca je v sredo v popoldanskih urah opravila enega izmed treningov. Petra Kauzerja, Benjamina Savška, Evo Terčelj in vse druge smo videli v opremi, ki je sicer pred tekmami svetovnega pokala nismo vajeni. Oblečeni so v dolge in debelejše anorake, kar bi lahko vplivalo tudi na njihove vožnje. Temperature konec tedna bodo v dopoldanskem času namreč zelo nizke.

"Kolekcijo opreme moramo zamenjati za nekoliko bolj zimsko oziroma toplejšo. Kot tekmovalki mi je zaradi tega nekoliko težje, ker po navadi ne tekmujemo v takšnih razmerah. Treba se bo nekoliko bolj obleči in upati na čim boljše temperature," je po treningu razlagala Eva Terčelj.

Benjamin Savšek | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Peter Kauzer letos zadnjič, Beni se veseli tekmovanja

Veliko na tekmi pričakujejo tudi od Benjamina Savška in Petra Kauzerja. Hrastničan je v pogovoru dejal, da je to zagotovo njegova letošnja zadnja tekma. Kauzer si je po evropskem prvenstvu vzel nekaj časa več za odmor, tako da niti ne ve, kaj lahko pričakuje ta konec tedna. Drugače je s Savškom, ki je pred kratkim v Pragi osvojil naslov evropskega prvaka.

"Veselim se te tekme. Doma je zmeraj najlepše tekmovati in na tej progi imam veliko kilometrine. Letos se na splošno na vseh tekmovanjih dobro počutim, tako da si tudi tukaj želim dobrega rezultata," je povedal Beni, ki ga dejstvo, da letos ne bo štarta čez zapornico, ne moti. Prav tako pa kot aktualni evropski prvak ne čuti nobenega večjega pritiska.

Petek, 16. 10.

Kvalifikacije

Sobota, 17. 10.

8.45 - polfinale (kajak ženske, kajak moški)
11.30 – finale (kajak ženske, kajak moški)

Nedelja, 18. 10

8.45 - polfinale (kanu moški, kanu ženske)
11.30 – finale (kanu moški, kanu ženske)

Peter Kauzer
Sportal Pri 37 letih velja za slovenski športni fenomen #video
Benjamin Savšek
Sportal Prvak, ki je ostal v senci Pogačarja in Rogliča #video
Ne spreglejte