Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
6. 3. 2016,
12.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nate Diaz Conor McGregor Jose Aldo Rafael dos Anjos UFC

Nedelja, 6. 3. 2016, 12.04

6 let, 7 mesecev

Po velikem šoku v Las Vegasu sta Brazilca spet dobila mišice (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po šokantnem porazu Conorja McGregorja, ki ga je v drugi rundi na izjemen način premagal Nate Diaz, sta se na zanimiv način odzvala Brazilca Rafael dos Anjos in Jose Aldo.

Povsem nepričakovan poraz Irca je podobno šokiral svet borilnih veščin kot tisti Ronde Rousey, saj je priletel kot strela z jasnega in ga je le malokdo napovedal. McGregor je bil vase tako prepričan, da je po poškodbi Rafaela dos Anjosa in odpovedi borbe za naslov v lahki kategoriji za nasprotnika izbral Američana Nata Diaza in tudi pristal na to, da se pomerita kar v Američanovi naravni teži, velterski kategoriji.

To je kar dva težnostna razreda več od tistega, v katerem je McGregor še decembra v borbi za svetovni naslov v 13 sekundah premagal Joseja Alda.

Prekomerna samozavest in skok iz peresne kategorije v veltersko (razlika v maksimalni teži je kar 11,3 kilograma) je bil prevelik zalogaj tudi za Mystic Maca, ki je moral na koncu športno čestitati nepopustljivemu in povsem okrvavljenemu Američanu.

Dos Anjos: To ni peresna kategorija. Aldo: Čas je za povratni dvoboj.

Zanimivo je, da se nad porazom Irca naslajata ravno Brazilca, ki se v tem trenutku ne bi smela. Dos Anjos je zaradi otekline na nogi odpovedal borbo z Ircem, Alda pa je irski borec ponižal decembra.

"To ni peresna kategorija," "Mehkužec," "Jui-jitsu rešuje življenja," je po dvoboju tvital prvak v lahki kategoriji dos Anjos, "Dana White, UFC200" in "Vidimo se na UFC 200. McGregor, tvoje pravljice je konec. Zdaj ne moreš nikamor zbežati. Čas je za povratni dvoboj, pi***," pa je dodal Aldo.

Mystic Mac: Aldo je bil prva izbira

Na brazilske komentarje se je odzval tudi osmoljenec UFC 196: "Aldo je imel priložnost, da bi danes pokazal, kaj zna, a ni. Lahko bi sedel tam, kjer zdaj sedi Nate. Bil je prva izbira, potem ko je njegov rojak zbežal zaradi "poškodbe". Rekel je, kjerkoli, kadarkoli, ko je bilo treba, pa je rekel, da ni pripravljen. Zdaj me je premagal nekdo drug, on pa proslavlja. To je še en dokaz več, da ni šampion, pač pa poraženec."

McGregor bi lahko v osmerokotnik znova stopil že čez nekaj mesecev, natančneje 9. julija. Kdo mu bo stal nasproti, še ni jasno, morda res prav eden izmed Brazilcev.

Ne spreglejte