Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 2. 2016,
17.14

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peyton Manning Denver Broncos

Ponedeljek, 8. 2. 2016, 17.14

1 leto, 10 mesecev

Po "tekmi vseh tekem" je vroče vprašanje, se bo Manning upokojil ali ne?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Čeprav ga je obramba poražencev sinočnjega Super Bowla uspešno nevtralizirala, je Payton Manning, podajalec zmagovalcev, moštva Denver Broncos, danes v središču pozornosti ameriške javnosti.

"Se bo pri 39 letih le upokojil, ali misli nadaljevati bogato kariero in podreti še kakšen rekord?" je vprašanje, s katerim se po sinočnji presenetljivi zmagi Denverja nad favorizirano Karolino (24:10), danes ukvarjajo v ameriških medijih.

Prvi do naslova z dvema ekipama

Peyton Manning, slavni 39-letni quarterback, je prvi podajalec v profesionalni ligi ameriškega nogometa NFL, ki je Super Bowl osvojil kot vodja dveh različnih moštev. Leta 2007 je pokal Vincea Lombardija (poimenovan je po legendarnem trenerju, ki je z moštvom Green Bay Packers osvojil prva dva Super Bowla, v letih 1966 in 1967) dvignil kot kapetan Indianapolisa, sinoči še kot kapetan Denverja.

O upokojitvi še nič

Sam o upokojitvi še ne želi govoriti. "Za vse dobre odločitve v moji karieri sem si vzel čas. Dobro sem premislil, se pogovoril z ljudmi. Tudi tega vprašanja se bom lotil na isti način," je vse, kar je na temo upokojitve uspelo iz Manninga izvleči vztrajnim ameriškim novinarjem.

Če bi vprašali mamo …

Bolj neposredna sta bila njegova starša, Olivia in Archie Manning. "Rada bi videla, da preneha. Mislim, da je za to kar pravi čas. Poslovil bi se na vrhuncu, z novim naslovom prvaka," je v pogovoru za Espn/i> povedala Peytonova mati.

Vsi navijajo za upokojitev

Oče, v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja tudi sam profesionalni podajalec pri moštvih New Orleans Saints, Houston Oilers in Minnesota Vikings, ji je pritrdil: "Vsi si želijo, da preneha. Na telefonu imam 200 sporočil in 90 odstotkov prijateljev si želi, da gre v pokoj."

Ena družina, štirje quarterbacki in prav toliko naslovov

Olivia in Archie Manning sta starša še dveh quarterbackov. Najstarejšemu sinu Cooperju je bolezen (spinalna stenoza) že po srednji šoli preprečila nadaljevanje športne poti, najmlajši Eli pa je prav tako kot srednji Peyton zvezdnik lige NFL in je z moštvom New York Giants že osvojil dva naslova prvaka.

Rekorder v zatonu kariere

Peyton Manning, nosilec številnih rekordov lige NFL (največ podaj za touchdown v karieri – 539, največ zmag na tekmah, ki jih je začel v prvi postavi – 186, največ podaj za touchdown v eno sezoni – 55, največ sezon so podajami za najmanj 4.000 jardov – 14 …) je nedvomno v zatonu kariere. Njegova uradna naznanitev konca kariere pa je po mnenju poznavalcev tega športa blizu.

Ne spreglejte