Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 5. 2017,
21.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Namizni tenis šport invalidov Laško

Sobota, 6. 5. 2017, 21.47

6 let, 7 mesecev

Po prvem dnevu turnirja v Laškem v slovenskem taboru zadovoljni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenia Open Laško namizni tenis | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Po prvem dnevu 14. namiznoteniškega turnirja Slovenia Open Thermana Laško, ki ga organizira Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenije, so v slovenskem taboru zadovoljni, saj so Primož Kancler, Bojan Lukežič in Ljubiša Gajić so napredovali v 2. krog.

Od tekmovanja pa so se poslovili Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Andrej Žnidar in Luka Trtnik. Kancler in Lukežić boje nadaljujeta v nedeljo, Gajić pa se je po porazu proti Francozu Bouryju že poslovil.

"Držimo stik s svetovnim vrhom"

"Mislim, da vse poteka po pričakovanjih - tako organizacijsko kot tekmovalno. Držimo stik s svetovnim vrhom oziroma dvema tretjinama tega. Kancler je pokazal psihološko stabilnost, Lukežič pa ima možnosti, da se prebije naprej," je selektor slovenske reprezentance Damijan Lazar pogled že usmeril v nedeljo, kjer bo Kancler za četrtfinale igral z Romunom Dirleo (ob 10.30). Uro prej bo Kancler meril moči z Jordancem Abu Jamejem.

Primož Kancler se je uvrstil v drugi krog turnirja v Laškem. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Primož Kancler se je uvrstil v drugi krog turnirja v Laškem. Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Prvi dan ni ponudil presenečenj. Vsi favoriti so upravičili svojo vlogo in se prebili v izločilne boje. Športnice in športniki pa so vnovič dokazali, da so še bolje pripravljeni, kot so bili na primer lani. Raven igre so še dvignili," pa je zbrane pohvalil Gorazd Vecko, strokovni vodja turnirja in selektor britanske reprezentance ter nadaljeval: "Del tekmovanja si je ogledal tudi Darko Jorgić, izvrstni slovenski igralec. Nad kakovostjo je bil navdušen."

Mladi Luka Trtnik je s tekmovanjem žal že končal. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Mladi Luka Trtnik je s tekmovanjem žal že končal. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V Laško je prišel tudi Edvard Vecko, ki je v svoji bogati karieri osvojil šest kolajn na svetovnih in evropskih prvenstvih, zato velja za najprestižnejše ime slovenskega namiznega tenisa.

Ne spreglejte