Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 10. 2017,
9.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

boks Anthony Joshua

Torek, 17. 10. 2017, 9.40

6 let, 6 mesecev

Po poškodbi Bolgara hitro znan nov nasprotnik Anthonyja Joshue

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Anthony Joshua Kubrat Pulev | Foto Reuters

Foto: Reuters

Bolgar Kubrat Pulev se je v pripravah na veliki obračun z angleškim orjakom Anthonyjem Joshuo poškodoval, a ta bo 28. oktobra v Cardiffu vseeno boksal. Naslova prvaka težke kategorije po različicah WBA in IBF bo branil proti Francozu kamerunskih korenin Carlosu Takamu.

Za Joshuo, ki je aprila letos na londonskem Wembleyju pred 90 tisoč gledalci po desetletju vladavine s prestola vrgel kralja težke kategorije Vladimirja Klička, je menjava tekmeca tako pozno v pripravah manjša težava, ki pa 28-letnemu Angležu po mnenju poznavalcev ne bi smela ogroziti 20. profesionalne zmage.

28. oktobra bo pripravljen na vsakršen izziv

"Natančno se je pripravljal na Puleva, na njegov slog in njegovo višino, zdaj pa ga čaka obračun s povsem drugačnim borcem. To se mu v karieri še ni pripetilo, ampak do 28. oktobra bo pripravljen na vsakršen izziv," je povedal Eddie Hearn, promotor Anthnonyja Joshue.

Za oktobrski dvoboj na štadionu Principality v Cardiffu je že prodanih 70 tisoč vstopnic, mnogi, ki so jih že kupili, so zaradi spremembe programa nejevoljni, medtem ko drugi poudarjajo, da bo 36-letni Kamerunec s francoskim državljanstvom povsem primerna zamenjava za Puleva.

11 centimetrov nižji od Joshue

Po pravilih IBF je bil po odpovedi Puleva naslednji v vrsti izzivalcev Takam, ki je v karieri dosegel 35 zmag (27 z nokavtom), bil trikrat poražen, enkrat pa zabeležil neodločen izid. S 187 centimetri višine je 11 centimetrov nižji od Joshue. Pulev, ki je v karieri poraz priznal le Vladimirju Kličku leta 2014, pa bi bil v tem pogledu veliko bolj enakovreden, visok je namreč 194 centimetrov.

Takam se je leta 2014 pomeril z Aleksandrom Povetkinom:

Pulev si je poškodoval ramo

Eddie Hearn je imel s taborom Takama sklenjeno predpogodbo za dvoboj 28. oktobra, v primeru, da bi se Pulev umaknil, zato je zelo hitro prišlo do dogovora: "Popoldne sem prejel klic promotorja Kalleja Sauerlanda, da si je Pulev poškodoval ramo in dvoboja ne bo, kar je potrdil tudi njegov zdravnik, zvečer sem poklical Takamov tabor in bili so presrečni."

Joshua vs. Wilder že naslednje poletje?

Joshua bi se rad naslednje leto poleti pomeril z Američanom Deontayjem Wilderjem, prvakom po različici WBC, a se noče izogibati obveznim obrambam naslovov po različicah IBF in WBA. Po Takamu (IBF) bo moral v ring še s Kubancem Luisom Ortizom (WBA). Pas prvaka po različici WBO pa je v lasti Novozelandca Josepha Parkerja, ki je nazadnje premagal britanskega izzivalca Hughieja Furyja.

S Parkerjem se je Takam pomeril maja lani in izgubil po soglasni sodniški odločitvi.

Ne spreglejte