Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
10. 4. 2012,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Benjamin Savšek Jure Lenarčič

Torek, 10. 4. 2012, 10.13

8 let

Po mnenju Savška se bo odločalo šele v Augsburgu

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Še nekaj dni nas loči do prve izbirne tekme v kajaku in kanuju na divjih vodah. Oster boj pa se bo bil tudi med kanuisti, kjer je kaj nekaj imen, ki lahko premešajo karte pri vrhu.

Sigurno je eno od teh imen Benjamin Savšek, ki je letos prvič odšel na priprave v Avstralijo in bil navdušen nad pogoji v deželi "tam spodaj". Benjamin pa ima za letošnjo sezono jasne cilje. "Glavni cilj za letošnjo sezono so olimpijske igre v Londonu. Čaka nas izjemno dolg teden izbirnih tekem in jasno je, da nas je kar nekaj, ki se lahko uvrstimo na olimpijado. Borba za to mesto bo zares ostra. Moram še povedat, da sem letos prvič treniral v Avstraliji in priprave so odlično uspele, saj sem zares izkoristil divjo vodo," sprva pove kanuist iz Tacna, ki bo v zadnjem tednu predvsem počival, da bo za izbirne tekme spočit in pripravljen. Tudi pri Benjaminu pa tokrat ni šlo povsem gladko, saj ga pesti manjša poškodba. "Morda sem na treningu nekoliko preveč obremenil mišico, tako da gre verjetno za manjše vnetje, ampak do izbirnih tekem bo vse minilo, tako da bo vse v redu," je v mirnem tonu razlagal Savšek, ki pa se zaveda močne konkurence med kanuisti."Mnenja sem, da se bo za nastop na OI odločalo šele na evropskem prvenstvu v Augsburgu. Kriterij na internih izbirnih tekmah za nastop na OI je, da moraš zmagati štiri tekme, kar bo izredno težko, tako da mislim, da bo scenarij takšen, da se bo odločalo v Augsburgu. Vsi smo tako dobri, da lahko zmaga vsak izmed nas," pove trenutno najbolj izkušeni slovenski kanuist, ki ve, da bodo pomembno vlogo igrale tudi izkušnje.

Lenarčič na izbirnih tekmah z novim čolnom

Jure Lenarčič je eden tistih mladih kanuistov, ki je med glavnimi kandidati za OI in se v zimskem obdobju tudi temu primerno pripravljal. Za letošnjo sezono pa si je Jure omislil tudi nov model čolna. "S svojimi pripravami sem bil izredno zadovoljen. Letos sem glavni del priprav opravil v Avstraliji, kjer sem bil prvič in moram povedat, da me je sama Avstralija navdušila. Videlo se je, da sem letos zamenjal model čolna, saj sem imel sprva kar nekaj težav s samim privajanjem na čoln na divji vodi, ampak zadnja pripravljalna tekma v Tacnu je pokazala, da grem v pravo smer, da stvari nadgrajujem in upam, da se bodo stvari postavile na svoja mesta že na prihajajočih izbirnih tekmah." In kaj bo po Juretovem mnenju odločalo na izbirnih tekmah? "Definitivno bo to neka mirnost v glavi in pa čiste vožnje brez dotikov," je bil kratek in jedrnat klubski kolega Benjamina Savška.

Poleg omenjenih dveh se bosta v boj za najvišja mesta vmešala še Anže Berčič, ki je aktualni evropski prvak do 23 let ter Blaž Cof. Zanimivo je, da prav vsi kanuisti prihajajo iz Kajak kanu kluba Tacen.

Ne spreglejte