Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 9. 2024,
20.20

Osveženo pred

4 ure, 50 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

golf Pia Babnik Pia Babnik

Sobota, 28. 9. 2024, 20.20

4 ure, 50 minut

Golf, evropska turneja

Pia Babnik v Franciji do 21. mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Pariz 2024 golf Pia Babnik | Pia Babnik nadaljuje niz uvrstitev v rez na vsakem od odigranih turnirjev v tej sezoni. | Foto Guliverimage

Pia Babnik nadaljuje niz uvrstitev v rez na vsakem od odigranih turnirjev v tej sezoni.

Foto: Guliverimage

Slovenska golfistka Pia Babnik je v francoskem Deauvillu na tekmovanju evropske turneje z nagradnim skladom 375.000 evrov zasedla 21. mesto. S parom igrišča je po treh dneh za zmagovalko Švicarko Chiaro Tamburlini zaostala sedem udarcev.

Dvajsetletna Ljubljančanka Pia Babnik je tako nadaljevala niz uvrstitev v rez na prav vsakem od odigranih turnirjev to sezono.

Za končno 21. mesto je napredovala iz dneva v dan. Prvi dan je tekmovanje sklenila z dvema udarcema nad parom (73), drugi dan je 18 lukenj zmogla z dvema udarcema manj, danes pa je z -2 oziroma 69 udarci poskrbela za svojo najboljšo rundo in precej napredovala po lestvici.

Kljub vsemu v boj za višja mesta ni posegla, zmagovalko pa je odločila dodatna luknja, do katere je prej prišla Tamburlini. Drugo mesto je prav tako z -7 pripadlo Avstralki Kirsten Rudgeley, tretje pa z udarcem več Belgijki Manon De Roey.

Babnik je za 21. mesto prejela 5185 evrov, na lestvici evropske turneje pa zaseda 57. mesto. Ana Belac je 88., Katja Pogačar pa 100.

Preberite še:

Ana Belac
Sportal Slovenski golfistki se nasmiha mesto med elito

 

Ne spreglejte