Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 4. 2023,
6.58

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Natisni članek

Pia Babnik Pia Babnik

Sobota, 22. 4. 2023, 6.58

1 leto

Golf

Pia Babnik prvi major sezone končala pri dnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Pia Babnik | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik je drugi dan prvega velikega turnirja sezone v Houstonu končala pri repu uvrščenih na 127. mestu in se ni uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Potem ko je prvi dan končala s šestimi udarci nad parom igrišča, je drugi dan porabila udarec manj za končnih +11.

Devetnajstletna Ljubljančanka je drugi dan tekmovanja sklenila z dvema birdiejema, a pred tem za kar šest lukenj porabila udarec več od para igrišča, na eni pa dva nad parom.

Po nepopolni polovici tekmovanja vodi A Lim Kim iz Južne Koreje z osmimi udarci pod parom. Drugi dan je zabeležila sedem udarcev pod parom, kar je bil najboljši dosežek med tistimi, ki so končale drugo rundo tekmovanja na igriščih kluba Woodlands.

Korejki sledita domačinki Megan Khang in Lilia Vu s sedmimi udarci pod parom. Še udarec več zaostajata Američanka Nelly Korda in Tajka Paphangkorn Tavatanakit.

Seštevek 11 udarcev nad parom za Babnik pomeni, da 85. igralka svetovne lestvice trenutno zaseda 127. mesto med 132 nastopajočimi tekmovalkami. Dvaintrideset jih mora drugo rundo še zaključiti, a to ne bo pretirano vplivalo na uvrstitev Ljubljančanke.

Lani je ta major končala na tretjem mestu za največji uspeh slovenskega golfa, ob tem pa prejela še 300 tisoč evrov nagrade.

Turnir Chevron Championship z nagradnim skladom 4,6 milijona evrov sicer poteka na igrišču, ki ga je oblikoval legendarni Jack Nicklaus. Po 51 letih se je v Houston preselil iz Rancho Miragea v Kaliforniji.

Ženske imajo letos na koledarju še štiri velike turnirje. Junija sledita prvenstvo PGA in odprto prvenstvo ZDA, julija prvenstvo Amundi Evian in avgusta AIG Open.

Ne spreglejte