Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2013,
14.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mitja Petkovšek Sašo Bertoncelj

Torek, 1. 10. 2013, 14.39

7 let, 12 mesecev

Petkovšku zagodlo 67 tisočink točke: Ocenili so me kot kakšnega mulca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski telovadci na svetovnem prvenstvu v Antwerpnu niso izpolnili ciljev in prvič po letu 2001, ko je bilo SP v Gentu, ostali brez finala.

Najboljši dosežek tega SP je tako z 11. mestom (15,066 točke) vknjižil Sašo Bertoncelj, ki mu je po izjemno lepi sestavi na konju z ročaji pri seskoku zmanjkalo moči, napaka pa je pomenila, da je po dveh zaporednih finalih SP (2010, 2011) tokrat ostal brez načrtovanega boja za odličja. Za finale je bila dovolj že ocena 15,400. "Sem razočaran, seveda sem. Žal mi je lepe priložnosti, saj sem spet končal povsem blizu finala. A preprosto mi je po vseh težavah v zadnjem času zmanjkalo moči, da bi naredil načrtovan seskok z orodja," je o zamujeni priložnosti povedal Škofjeločan, ki so ga od elitne osmerice ločile slabe tri desetinke točke in pol. Brez finala je danes recimo ostal tudi olimpijski, dvakratni svetovni (2010, 2011) in šestkratni evropski prvak Madžar Krisztian Berki, ki je padel s konja.

Še precej manj je za tako želenim finalnim nastopom zaostal Petkovšek, ki je kvalifikacijski nastop dobro opravil, se že veselil svojega prvega finala po letu 2007, ko je v Stuttgartu na bradlji še drugič postal svetovni prvak, a nato doživel šok, ko se je na semaforju izpisala ocena 15,366 točke. "V najslabšem primeru sem za prikazano pričakoval oceno 15,600 točke, tudi če bi dobil 15,800, ne bi nihče zmajeval z glavo. Nato pa sem doživel hladen tuš, ocenili so me kot kakšnega mulca. Škoda, a s svojim nastopom sem lahko zelo zadovoljen, saj je bil res vrhunski," je dejal Mitja Petkovšek, ki je za finalom, v boj za kolajne je vodila ocena 15,433 točke, zaostal za 67 tisočink.

Medtem pa sta preostala dva telovadca Rok Klavora in Alen Dimic povsem odpovedala. Klavora je meril na prvo dvajseterico, sam si je postavil še višji cilj, a je bilo sanj o dobrem rezultatu konec pri drugi diagonali na parterju, kjer se je "usedel". Dimic je v mnogoboju končal na 50. mestu s skromnim zbirom 76,399 točke, skoraj osem točk za načrtovanim.

"Če potegnem črto, smo tekmovali slabo z izjemo Mitje, ki je svojo nalogo na bradlji opravil dobro, a je prejel nerazumno nizko oceno. Smo precej razočarani. Mislim, da smo imeli dobro priložnost za bistveno boljše rezultate," je slovenske nastope ocenil trener Sebastijan Piletič.

V sredo se bo v kvalifikacijah predstavila še telovadka Teja Belak.

Ne spreglejte