Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2011,
16.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mitja Petkovšek Sašo Bertoncelj

Petek, 13. 5. 2011, 16.30

8 let

Petkovšek v finale s prvo oceno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Telovadec Mitja Petkovšek v današnjih kvalifikacijah zadnje tekme svetovnega pokala A v sezoni na bradlji sicer ni blestel, a je bila njegova ocena 15,550 točke kljub temu najboljša med vsemi.

Brez finala najboljše četverice pa je v Moskvi ostal Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, saj je bila ocena 14,617 dovolj za peto mesto. Petkovšek se je v današnjih kvalifikacijah predstavil z lažjo različico sestave na bradlji (izhodiščna ocena 16,200) in prikazal solidno predstavo. Nekaj težav je imel pri prvini tippelt, kjer je zastal, saj je orodje zelo mehko in se zelo upogiba, pri seskoku pa je naredil majhen poskok nazaj. Kljub temu ima prvo oceno med vsemi.

V sobotnem finalu se bo za zmago - tudi skupno v sezoni - udaril s Poljakom Adamom Kierzkowskim (15,450), večnim tekmecem Francozom Yannom Cucheratom (15,250) in Belorusom Aleksandrom Carevičem (15,250).

Bertoncelj pa je imel po besedah trenerja Sebastijana Piletiča precej več težav, naredil je sicer sestavo z izhodiščem 16,500, ocena 14,617 pa je bila dovolj za peto mesto. Vso vajo ga je "nosilo" levo in desno po orodju, njegov nastop je bil nezanesljiv in proti koncu mu je že zmanjkalo moči. Znano je, da se 26-letnik že dlje časa ubada s poškodbo zapestja, ki mu je preprečila ustrezno pripravo za zadnjo tekmo sezone. Kljub temu je že danes jasno, da bo na lestvici svetovnega pokala sezono sklenil najmanj na drugem mestu v skupni razvrstitvi, saj ga lahko s sobotno zmago ali drugim mestom v skupnem seštevku prehiti le še Avstralec Prasanth Sellathurai.

Ob obeh telovadcih danes v kvalifikacijskih nastopih tekmujejo tudi štiri telovadke Ivana Kamnikar (dvovišinska bradlja), Tjaša Kysselef (preskok), Fiona Novak (dvovišinska bradlja, gred, parter) in Teja Belak (preskok), a nastopov še niso končale, tako da še ni znano, če se je morda kateri od njih uspelo prebiti v finale - med najboljše štiri.

V soboto telovadce in telovadke čakajo vsi finalni boji najboljših štirih na posameznem orodju, po tekmi pa bodo prireditelji skupaj z Mednarodno gimnastično zvezo (Fig) razglasili tudi najboljše v svetovnem pokalu za sezono 2011.

Ne spreglejte