Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 4. 2011,
19.54

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Peter Kauzer Janoš Peterlin

Nedelja, 3. 4. 2011, 19.54

4 leta, 6 mesecev

Peter Kauzer zmagal v Makedoniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Peter Kauzer je zmagal na 43. izvedbi mednarodne slalomske tekme Ikas v Makedoniji. Poleg Kauzerja sta v Skopju nastopila še Janoš Peterlin in Simon Brus, ki sta zasedla tretje oziroma šesto mesto.

Peter Kauzer, ki je večino zimskega treninga skupaj z Janošem Peterlinom opravil v Avstraliji, teden dni pa treniral tudi na olimpijski progi v Atenah, je ta vikend na povabilo generalnega sekretarja makedonskega olimpijskega komiteja tekmoval v Skopju. Nad organizacijo in predvsem gostoljubnostjo prirediteljev je bil navdušen, prav tako kot nad tednom priprav v Grčiji, kjer je poleg treninga užival še v lepem vremenu in grški kulinariki.

V kajakaški konkurenci na tekmi Ikas 2011 ni imel prave konkurence, tako da je vse skupaj vzel kot zabavo pred močnejšimi tekmami sezone. Poleg slovenske trojice Kauzer, Peterlin in Brus, so na tekmovanju namreč nastopili še predstavniki Makedonije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Rusije.

"V finalu je začel pihati veter in sem bolj lovil vratca kot kaj drugega, tako da tudi vožnja ni bila najboljša. Že v prvi vožnji sem se le spustil po progi, pa sem bil dve sekundi hitrejši od ostalih," je o tekmi povedal Kauzer. Drugo mesto je pripadlo domačinu Atanasu Nikolovskemu, tretje pa Janošu Peterlinu. Celjan Simon Brus je bil šesti.

Mednarodna slalomska tekma Ikas, ki so jo letos organizirali že 43., je v preteklosti privabila mnoge uspešne tekmovalce. Kauzer je na reki Treski slavil že leta 2001, v sezoni, ko je osvojil olimpijsko medaljo (1996), je v Skopju zmagal tudi Andraž Vehovar, med zmagovalci pa lahko najdemo še svetovnega prvaka iz Tacna leta 1991, Britanca Shauna Pearcea, ki je v Makedoniji zmagal leta 1998, Švicarja Mathiasa Röthenmunda ter makedonska olimpijca Lazarja Popovskega in Atanasa Nikolovskega.

Ne spreglejte