Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
17. 9. 2015,
10.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter Kauzer London svetovno prvenstvo

Četrtek, 17. 9. 2015, 10.32

8 let

Peter Kauzer: Na to me vseskozi opominjate

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Peter Kauzer se je sredi sezone odločil za precej tvegano potezo. Se mu bo na svetovnem prvenstvu obrestovala?

Najboljši slovenski kajakaš Peter Kauzer bo po enoletnem premoru znova nastopil na svetovnem prvenstvu. Kauzer na londonsko progo nima najlepših spominov. Na olimpijskih igrah leta 2012 si je v finalni vožnji zapravil olimpijsko medaljo, lani pa je na isti progi staknil težko poškodbo rame, tako da je moral spustiti vso sezono. Zdaj je Hrastničan pripravljen na nov napad na svetovni vrh.

Ni se zavedal, da se bo tako težko vrniti

"Pred sezono sem imel cilj, da se čim prej vrnem. Želel sem si, da pridem na raven, kjer sem bil že pred poškodbo. Po turbulentnem začetku sezone sem le našel svoj ritem in občutek, potem ko sem lani izgubil praktično vso sezono. Nisem se zavedal, da se bo tako težko vrniti. V tem času se je krog favoritov tako razširil, da te že vsaka najmanjša napaka oddalji od finala, kaj šele od stopničk. Vesel sem, da mi je uspelo, saj veliko športnikom po takšni poškodbi ne uspe. Zdaj grem lahko z mirno glavo na svetovno prvenstvo," je uvodoma povedal dvakratni svetovni prvak.

"Lepo bi bilo, če bi se tudi tokrat tako razpletlo"

Peter je letos prikazal pravo hollywoodsko vrnitev, saj je zmagal v skupnem seštevku svetovnega pokala. Ta uspeh veliko obeta. Ko je Kauzer nazadnje zmagal v skupnem seštevku svetovnega pokala, je pozneje osvojil tudi naslov svetovnega prvaka. "Na to me vseskozi opominjate (smeh, op. p.). Lepo bi bilo, če bi se tudi tokrat tako razpletlo. Zavedam se, da sem sposoben s svojo dobro vožnjo osvojiti medaljo ali celo zmagati. V glavi imam vse scenarije. Predvsem si želim, da bi se enkrat za spremembo v Londonu kolo sreče obrnilo v moj prid."

Bil je zadetek v polno

Najbolj izkušeni član slovenske reprezentance se ne želi obremenjevati z rezultatom. Zaveda se, da je vložek tokrat še toliko večji, saj se lovijo kvote za olimpijske igre v Rio de Janeiru. Sredi sezone se je odločil za razmeroma tvegano potezo – zamenjal je model čolna. Kot pravi, so postavitve prog danes precej bolj zavite, stari model pa mu ni dopuščal dovolj svobode. Novi čoln je preizkusil tudi v Londonu in, kot pravi, je z njim užival na vsakem treningu.

"Bila je tvegana poteza, ampak pred tem sem na tekmah svetovnega pokala zbral dovolj točk, da sem se kvalificiral na svetovno prvenstvo. Ta čoln sem preizkusil že pred sezono. Takrat še nisem bil v pravem ritmu, kot sem zdaj. Ko sem poskusil drugič, mi je veliko bolj ustrezal. Odločil sem se, da ga vzamem na zadnji dve tekmi svetovnega pokala, kar se je izkazalo za zadetek v polno. Novega čolna sem se navadil, uživam v njem in določene stvari naredim lažje kot s svojim starim čolnom. Tudi staram se, tako da si moram stvari nekoliko olajšati (smeh, op. p.)," je 32-letni slovenski kajakaš razblinil vse dvome o smiselnosti tvegane poteze.

Ne spreglejte