Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 5. 2019,
13.42

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

kanu kajak Nejc Žnidarčič Eva Terčelj Peter Kauzer

Sreda, 8. 5. 2019, 13.42

4 leta, 11 mesecev

Peter Kauzer: Če bom pokazal svojo vožnjo … #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Reprezentanca, kajak, kanu | Foto Boštjan Boh

Foto: Boštjan Boh

Slovenska reprezentanca v kajaku in kanuju na divjih vodah je za letošnjo sezono že znana in večjih presenečenj ni. Njeni člani počitka ne bodo imeli, saj jih že kmalu čakajo prva velika tekmovanja. Peter Kauzer, prvo ime naše reprezentance, je bil v svojih napovedih znova odkrit.

Zelo kmalu bo pestro za spustaše na divjih vodah, saj jih od 14. do 18. maja čaka domače evropsko prvenstvo na Soči. Šprinterje na mirnih vodah kmalu čaka tekma svetovnega pokala, slalomisti pa bodo konec meseca odpotovali na evropsko prvenstvo v Pau v Franciji.

Peter Kauzer
Sportal Po dvajsetih minutah treninga ni mogel nič več

Na Pau ima še najlepše spomin kanuist Benjamin Savšek, ki je leta 2017 tam postal svetovni prvak. Na tej moderni progi zelo uživa tudi naš najboljši kajakaš Peter Kauzer. Ta letos brani naslov evropskega prvaka iz Prage, v igri za visoka mesta pa so tudi drugi tekmovalci. Nikoli ne smemo odpisati kajakašic Urše Kragelj in Eve Terčelj, ki sta že večkrat dokazali, da spadata v sam vrh ženskega kajaka.

Kauzer: Pomembno je, da se dobro počutim

"Znova bom napadal naslov evropskega prvaka na progi, ki mi zelo ustreza. Čeprav so jo nekoliko spremenili, mislim, da so osnovne stvari ostale enake. Tam sem se vedno dobro počutil in odkar so tam naredili progo, sem vedno užival," je povedal srebrni olimpijec iz Ria de Janeira.

Odkar je Eva Terčelj končala s študijem, se lažje posveča športu. | Foto: Sportida Odkar je Eva Terčelj končala s študijem, se lažje posveča športu. Foto: Sportida Eva Terčelj zamenjala stil življenja

Iz primeža študija se je lani uspelo izviti Evi Terčelj, ljubljanski kajakašici, ki je diplomsko nalogo spravila pod streho in se lahko po dolgem času znova povsem posveti kajaku na divjih vodah. Eva je nekaj sprememb naredil tudi v svoji ekipi.

"Zmeraj je treba iskati svoje rezerve in kje se lahko še izboljšaš. Samo pripravljalno obdobje je bilo zaradi menjave trenerja in menjave stila življenja, potem ko sem končala študij ..."

Nejc Žnidarčič
Sportal Svetovni prvak zaradi bolečin še marmelade ne more odpreti

Nejc Žnidarčič je pred domačim EP zelo dobro razpoložen. | Foto: Nina Jelenc Nejc Žnidarčič je pred domačim EP zelo dobro razpoložen. Foto: Nina Jelenc

Spustaši želijo doma dominirati

Prihodnji teden bo zelo pesto tudi na bregovih reke Soče. Tam se bodo za evropske naslove udarili najboljši spustaši na divjih vodah, kjer imamo kar nekaj kandidatov za zmago. Eden izmed njih je zagotovo Nejc Žnidarčič, ki je bil že lani svetovni prvak v šprintu. Veliko v slovenski reprezentanci pričakujejo tudi od kanuista Blaža Cofa in kajakaša Simona Ovna, ki je lani v klasičnem spustu osvojil naslov svetovnega prvaka.

"Zmeraj je lepo tekmovati doma, sploh na Soči, kjer sem odrasel. Tam sem vedno dosegal dobre uspehe in komaj že čakam, da se vse skupaj začne. Nekoliko še čakamo na vreme. Od samega vodostaja je namreč odvisno, kje bomo imeli štart. Ne glede na to mislim, da imamo vsi kar visoke cilje. Že do zdaj sem dobro tekmoval in upam, da bom takšne vožnje pokazal tudi na evropskem prvenstvu," je na novinarski konferenci razlagal izkušeni Nejc Žnidarčič.

Špela Ponomarenko JAnić
Sportal Po dveh otrocih še vedno meri na olimpijsko medaljo

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman znova združili moči Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić bosta znova združili moči. | Foto: Facebook Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić bosta znova združili moči. Foto: Facebook

Pri šprinterjih na mirnih vodah sta prvi imeni povratnica v čoln Špela Ponomarenko Janić in njena mlajša kolegica Anja Osterman, ki imata že nekaj medalj z največjih tekmovanj. Anja Osterman nam je zaupala, da jima gre s Špelo zelo dobro v čolnu in da že komaj čakata, da se začnejo tekmovanja. V moškem delu nas bo zastopal Jošt Zakrajšek, ki bi rad končno ujel olimpijsko kvoto.

Ne spreglejte