Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
21. 3. 2014,
15.18

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Alen Pajenk Jastrzebski Wegiel Ankara odbojka

Petek, 21. 3. 2014, 15.18

3 leta

Pajenk v Ankaro po evropsko krono: Želimo do konca

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred nami je vrhunec odbojkarske klubske sezone. V Ankari bo namreč potekal zaključni turnir lige prvakov, kjer bo slovenske barve v dresu Jastrzebskega branil Alen Pajenk.

Slovenski bloker poudarja, da so svoje cilje in pričakovanja pred sezono že presegli, a si želijo še več. ''Že s tem, da smo se uvrstili na zaključni turnir, smo naredili ogromno, vendar si vsi želimo še več, želimo do konca,'' pravi Pajenk, ki se bo s soigralci v polfinalu srečal z organizatorji turnirja, turškim Halkbankom, ki je pred sezono v svoje vrste zvabil kar pet članov italijanskega Trentina. Bogatemu turškemu velikanu so se pridružili brazilski podajalec Raphael, Bolgar Matej Kazijski, Kubanec Osmany Juantorena, bloker Mitar Đurić in bolgarski strokovnjak Radostin Stojčev. Že ta podatek govori, kako resni so nameni Turkov, a Poljaki se ne bodo vnaprej predajali.

''Vsekakor nas čaka težka tekma proti Halkbanku, vendar smo jih enkrat v tej sezoni že premagali. Ne vidim razloga, zakaj ne bi ponovili vaje še pred njihovimi navijači. Če bomo igrali svojo igro in igrali dobro v obrambi, nam to lahko tudi uspe,'' napoveduje slovenski reprezentant. Poljaki bodo imeli na tribunah kar nekaj svojih navijačev, saj je proti Ankari poletelo 150 glasnih poljskih navijačev.

Jastrzebski je bil na zaključnem turnirju lige prvakov že pred tremi leti in tudi takrat je imel v svojih vrstah slovenskega igralca. To je bil Mitja Gasparini, a žal so Poljaki v Bolzanu zasedli nehvaležno četrto mesto. ''Vesel sem, da se je tako kot Gaspariniju tudi meni uspelo na zaključni turnir uvrstiti s tem klubom. Vsekakor pa bomo naredili vse, da izboljšamo to četrto mesto,'' je odločen Alen.

Poljaki težav s poškodbami nimajo, kar pomeni, da bo imel italijanski trener Lorenzo Bernardi, eden najboljših igralcev vseh časov, na voljo vse igralce. Pri Turkih se je tik pred začetkom turnirja poškodoval v Sarajevu rojeni Grk, Mitar Đurić. Njegov nastop je pod velikim vprašajem.

Prvi ruski polfinale med Zenitom in Belgorodom bo v soboto ob 13. uri, slovenski ljubitelji odbojke pa bodo prišli na svoj račun ob 16. uri, ko se bo Pajenkova vojska udarila z domačini.

Ne spreglejte