Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 9. 2011,
21.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Elan

Sreda, 7. 9. 2011, 21.58

8 let

Ohraniti trenutna mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po mesecu dni brez tekem v svetovnem pokalu in evropskem prvenstvu v Kikindi bo konec tedna na Grobniku potekala peta letošnja tekma v skokih na cilj za točke svetovnega pokala.

Ker sta do zaključka letošnje sezone še dve tekmovanji (finale padalce čaka konec meseca v Švici), bodo boji vse bolj zanimivi. Med tistimi, ki lovijo vrhunske rezultate v skupnem seštevku, pa so tudi slovenski padalci. Po štirih tekmovanjih med ekipami najbolje kaže Italijanom, ki imajo pred najboljšo slovensko ekipo Elan že skorajda dvesto točk naskoka, a ker se najslabša uvrstitev od šestih odšteje, imajo tudi naši še vse možnosti za uvrstitev povsem na vrh. "Italijani so letos v izjemni formi in jih bo težko spraviti z vrha, toda vredno je poskusiti. Mi letos še nismo pokazali vsega, zato upamo, da nam bo to uspelo na Hrvaškem in v Švici. Vsekakor je največja želja, da bi uspeli skakati brez večjih napak, ki so letos kar nekakšna stalnica. Ravno zato tudi takšen zaostanek za Italijani. Pred tekmovanjem smo povsem mirni, upamo pa tudi na ugodne vremenske razmere," pred potjo na Grobnik pravi Uroš Ban, ki je med posamezniki drugi najbolje uvrščeni Slovenec po štirih tekmah (Ban je sedmi, na četrtem mestu je Roman Karun, op. p.).

Odlično izhodišče po štirih tekmovanjih sta imeli tudi obe slovenski dekleti, Maja Sajovic in Irena Avbelj, ki sta si delili prvo mesto. Na Hrvaškem in v Švici bo nastopila le Maja Sajovic, kajti Irena Avbelj je zaradi poškodbe v Kikindi letošnjo sezono že zaključila. Na Grobniku, kjer se bo tekmovanje začelo v petek, sklenilo pa v nedeljo, bodo slovenske barve zastopale ekipe Elan (Roman Karun, Matjaž Pristavec, Uroš Ban, Senad Salkič in Domen Vodišek), Ptuj (Peter Balta, Boris Janžekovič, Gorazd Vindiš, Aleksander Čuš in Tonček Gregorič), ter Flycom (Gorazd Lah, Matej Bečan in Maja Sajovic, ki se jim bosta najverjetneje pridružili še dve Švicarki).

Ne spreglejte