SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Odločil sem se, da me 9. marca ne more premagati noben Zemljan"

3

termometer

Do boksarskega dvoboja med slovenskim asom Dejanom Zavcem in Američanom Keithom Thurmanom je ostalo še osem dni. Dobro razpoloženi Ptujčan bo v ZDA odpotoval v nedeljo.

"Izkazana mi je čast, po drugi strani pa tudi obveznost, a v Združene države Amerike grem predvsem zase. Poiskat grem meje mojih sposobnosti, moj maksimum, o katerem govorim že ves čas. To je glavna stvar. Osrečiti želim predvsem samega sebe," pred svojim 36. poklicnim dvobojem pravi 36-letni slovenski šampion, ki je bil v karieri poražen le dvakrat, nazadnje prav v ZDA, ko je moral zaradi poškodbe očesa predati dvoboj Andreju Bertu. Prav s to borbo v Biloxiju je Zavec očitno nase opozoril tudi štab Keitha Thurmana. Mladi, 24-letni Floridčan naj bi bil vzhajajoča zvezda ameriškega boksa, Zavec pa zanj le stopnica na poti k cilju, naslovu svetovnega prvaka. A Mr. Simpatikus ima svoje račune. Zmaga na dvoboju v Brooklynu bi mu prinesla priložnost izzvati svetovnega prvaka različice WBA Timothyja Bradleyja in te Ptujčan ne misli izpustiti iz rok. "Nočem, da to zveni arogantno, a za 9. marec sem se odločil, da me ne more nihče premagati noben Zemljan," je v svoji telovadnici na Ptuju povedal samozavestni in dobro razpoloženi Zavec. "Niti Chuck Norris?" ga je zbodel eden od novinarjev in hitro dobil duhovit odgovor: "Ne, niti on. On nosi pižamo s potiskom Dejana Zavca!"

Sproščeno vzdušje je stalnica Zavčevih novinarskih konferenc, a se veteran prav dobro zaveda, da ga čez dober teden dni čaka nadvse težka naloga. Keith Thurman je mlajši, višji, težjim morda tudi močnejši borec, v 19-ih poklicnih dvobojih še ne pozna poraza in od teh jih je 18 končal predčasno. "Lahko rečem, da je moja prednost definitivno kilometrina, njegova pa mladost in želja. A moja želja po zmagi ni niti za milimeter ali tisočinko manjša od njegove in verjamem, da mi bodo izkušnje prišle prav ravno ob pravem trenutku," meni Zavec, ki je kljub zrelim letom v izvrstni formi, zadovoljen pa je tudi s potekom priprav. "Za mano je izjemen trening v Magdeburgu, ki je čez celotne priprave potekal brez zapletov. Iz treninga v trening je viden napredek, tako da sva s trenerjem prišla do zaključka, da so bile to do zdaj najbolj kakovostne priprave glede na sparing in na raven na katero se pripravljamo. 'Poklopili' so se tudi glava, psiha in razum, pa še malo fantazije je bilo vmes," pravi, a dodaja: "Vseeno pa, hvala bogu, da je teh sparingov konec, imam jih dovolj za nekaj mesecev, Zdaj me čaka zgolj še delo s trenerjem Dzemskim, mentalna vadba …

Naslednji teden v noči na nedeljo tako Zavca čaka težak dvoboj, ki mu lahko "vse prinese ali vse odnese", o taktiki, ki jo je pripravil za tekmeca, ni želel podrobno govoriti, a o uspehu ne dvomi: Zelo nehvaležno in težko je napovedovati, kakšen bo nasprotnik. To se bo videlo po prvi ali drugi rundi. Verjamem, da imava oba enake cilje. Pomembno bo imeti tudi malo športne sreče, pomembna bo večja želja po zmagi, delavnost in požrtvovalnost. Zavedam se, da mi 100-odstotni uspeh zagotavlja le predčasni konec borbe, a bom izjemno vesel tudi zmage po točkah. Ne glede na to, kako se bo razpletlo, verjamem da bo zmaga moja."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin