Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 11. 2015,
21.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

odbojka Calcit liga prvakinj

Četrtek, 26. 11. 2015, 21.47

7 let, 12 mesecev

Odlične Turkinje gladko slavile v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Odbojkarice Calcita Ljubljane so v svoji tretji tekmi lige prvakinj v Tivoliju izgubile s turško ekipo VakifBank Istanbul z 0:3 (-12, -14, -15).

Slovenske državne prvakinje so v svojo tretjo tekmo lige prvakinj krenile po porazu v Novi Gorici, ko jih je v soboto v domačem prvenstvu presenetil GEN-I Volley, za nameček pa je na drugi strani mreže stala ekipa, ki sodi v najožji krog kandidatk za evropski naslov. Dvakratne evropske klubske prvakinje, ki so leta 2013 osvojile tudi svetovni klubski naslov, so na prvih dveh tekmah prišle do gladkih zmag, brez poraza so tudi v domačem prvenstvu, svojo premoč so potrdile tudi v Ljubljani.

Že do prvega tehničnega odmora si je turška ekipa, njihova začetna postava je bila v povprečju za 8,2 cm višja od ljubljanske, priigrala pet točk prednosti, do drugega že devet. V domači ekipi je bila v napadu edina prodorna Monika Potokar, prav tako so Ljubljančanke imele težave na sprejemu, ki je bil le 38-odstoten. Za nameček jim ni stekel še servis. Edino točko z njim je dosegla Ana Katarina Hribar, ob pa so njene soigralke v tem elementu igre naredile štiri lastne napake, gostje ob štirih asih le dve. Najvišji zaostanek v uvodnem nizu je bil prav ob njegovem koncu.

Tudi v drugem nizu se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Turška ekipa je še naprej prevladovala v vseh elementih igre, predvsem ni delala lastnih napak, razen ob servisu, s katerim pa je še naprej povzročala težave domačim sprejemalkam. Če nič drugega, so se Ljubljančanke nekajkrat izkazale v obrambnih akcijah, v bloku in napadu pa so le stežka sledile odbojkaricam VakifBanke. Spet je bilo preveč lastnih napak, kar 12, gostje so vse tri naredile s servisom.

V tretjem nizu so domače odbojkarice do zaostanka dveh točk (7:9), nato pa je nizozemska reprezentantka Robin de Kruijf s svojimi servisi povzročila nove težave Ljubljančank, ki so ob drugem tehničnem odmoru zaostajale že za devet točk. Tekma je bila s tem seveda odločena, poraz Calcitovk proti ekipi, ki sodi med najresnejše kandidatke za končno zmago lige prvakinj, pa pričakovan. VakifBank je v celotni tekmi naredil le 15 lastnih, še to 11 s servisi, na drugi strani Calcit Ljubljana kar 29, prav tako 11 na servisu.

Na prvi tekmi tretjega kroga skupine B je v torek poljski PGE Atom Trefl Sopot s 3:1 (21, 21, 21) premagal italijansko ekipo Igor Gorgonzola Novara.

Ljubljanske odbojkarice se bodo s turško ekipo spet pomerile 9. decembra, ko bodo gostovale v Istanbulu. Istega dne bo v Novari na sporedu tudi tekma med italijanskimi in poljskimi odbojkaricami.

Ne spreglejte