Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 5. 2016,
16.09

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kegljanje Brigita Strelec

Sobota, 28. 5. 2016, 16.09

7 let, 11 mesecev

Odlična Strelčeva končala z dvema kolajnama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenska reprezentanca je posamično kegljaško svetovno prvenstvo na Hrvaškem končala z dvema kolajnama. Junakinja v slovenskem taboru je bila Brigita Strelec, nosilka srebrnega odličja med posameznicami in bronastega v kombinaciji.

Najboljša seštevka posamičnega nastopa in v sprintu sta v Novigradu Strelčevi z 861 podrtimi keglji prinesli tretje mesto za zmagovalko, Hrvatico Ines Maričić (876) in drugo Madžarko Edino Timar (866). Hrvatica je zelo dobro kegljala v finalu proti Nemki Sini Baisser (3:1-675:617) in za tri keglje izboljšala dosedanji svetovni rekord Slovenke Barbare Fidel.

"Ne moremo več pričakovati, da bomo kar na vsakem svetovnem prvenstvu osvajali kolajne. Konkurenca je vse hujša. Škoda, da ob Brigiti Strelec ni bil na odru za zmagovalce še kakšen naš kegljač. Bilo je nekaj dobrih rezultatov, tudi nekaj slabih, tudi precej smole in zamujenih priložnosti. Tudi v konkurenci mladincev in starejših članov smo zadovoljni s štirimi odličji. Pred nami je še veliko trdega dela v klubih, kajti drugače ne bomo mogli več slediti najboljšim," je dejal selektor ženske reprezentance Lado Gobec, ki je kot predsednik strokovnega sveta potegnil črto pod SP iz slovenskega zornega kota.

"Prišli smo po kolajno, nismo je osvojili in zato ocena ni pozitivna. Po drugi strani pa je čutiti napredek, naši fantje so bolj ali manj enakovredni svetovni konkurenci, tudi tehnično ne zaostajajo, morda so bili nekoliko slabši v 'čiščenju', razen Stoklasa. Edini, ki je zadovoljil, je Pintarič, ostali bi morali pokazati precej več. Naša naloga je načrtno delo, vključili bomo še nekaj novih igralcev, že jutri se bomo začeli pripravljati na naslednje SP," pa je končna ocena selektorja moške reprezentance Roberta Blahe.

Najuspešnejša reprezentanca prvenstva je bila Srbija, svetovna kegljaška elita pa se bo spet zbrala spet čez leto dni v nemškem Dettenheimu na ekipnem svetovnem prvenstvu.

Ne spreglejte