Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 7. 2014,
10.47

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka na mivki

Torek, 15. 7. 2014, 10.47

8 let, 3 mesece

Odbojki na mivki se tudi v Sloveniji obetajo lepši časi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V zadnjih letih je odbojka na mivki v svetu eden od najbolj priljubljenih in prepoznavnih poletnih športov.

Kombinacija odbojkarskih turnirjev ter zabave, glasbe, koncertov, animacije, sprostitve in druženja je za gledalce izjemno privlačna. V Sloveniji je odbojka na mivki priljubljena tako med tekmovalci kot med rekreativci, slovenskim organizatorjem pa je v preteklosti že uspelo pripraviti tekmovanja, ki so pritegnila tudi po 30 tisoč gledalcev v eni tekmovalni sezoni. Po nekaj letih se vrhunska odbojka na mivki vrača v Ljubljano, kjer bo prvi konec tedna v avgustu potekal mednarodni turnir Ljubljana Beach Volley Challenge. Najboljši slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki se bodo za zmago v prelepem ambientu na Kongresnem trgu pomerili z atraktivnimi dvojicami iz ZDA, Avstralije, Brazilije, Estonije, Švice in Avstrije, državno prvenstvo, ki ga že tradicionalno gosti Kranj in ki prav tako velja za izjemno priljubljen poletni športni dogodek pri nas, pa bo tokrat prava generalka za ljubljanski spektakel. Vsako poletje se v organizacijo turnirjev podajo tudi v Mozirju, Mokronogu in Žužemberku, vsi prireditelji pa se močno trudijo, da bi slovensko odbojko na mivki dvignili še na višjo raven in poskrbeli za še večjo priljubljenost te športne panoge med ljubitelji športa.

V Sloveniji iz leta v leto rastejo nova peščena igrišča, v ljubljanskih Črnučah pa bo kmalu nared tudi prvi center za odbojko na mivki s pokrito dvorano, ki bo našim igralcem in igralkam omogočil odlične pogoje za delo, tudi v zimskih mesecih. Vse večji razvoj in priljubljenost odbojke na mivki Odbojkarska zveza Slovenije zaznava tudi med mladimi. V taborih in šolah odbojke na mivki, ki potekajo po vsej Sloveniji, svoje znanje letno izpopolnjuje več kot tisoč otrok. V Ankaranu in v Selnici ob Dravi pa vsako poletje potekajo tudi odbojkarski kampi, v katerih, po vzoru tovrstnih kampov v tujini, z otroki delajo tudi naši najboljši odbojkarji in odbojkarice na mivki.

OZS iz leta v leto beleži tudi vse večjo udeležbo ekip na turnirjih za državno prvenstvo v mlajših kategorijah, prav tako pa vse več ekip nastopa tudi na turnirjih za državno prvenstvo v članski konkurenci. Mladi redno tekmujejo na evropskih prvenstvih, Slovenci pa imamo prav v teh kategorijah nekaj vrhunskih rezultatov, med drugim tudi naslov svetovnih prvakov, ki sta ga v mladinski konkurenci leta 2005 v Franciji osvojila Nejc Zemljak in Tine Urnaut.

Prostora za razvoj odbojke na mivki v Sloveniji je torej dovolj, kot za zdaj kaže, pa se tej atraktivni športni panogi pri nas znova obetajo lepši časi.

Ne spreglejte