Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 11. 2015,
10.32

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrew Fenton Danska

Torek, 10. 11. 2015, 10.32

8 let, 1 mesec

Novo darilo za slovensko reprezentanco iz Velike Britanije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska reprezentanca v ragbiju se bo v soboto pomerila z Dansko. Dvoboj bo potekal na štadionu ŽAK v Ljubljani, encijani pa bi se po zmagi lahko zavihteli na vodilno mesto v skupini 2C.

"Led je prebit, pod gladino pa se skriva še velika gora. Polletni premor, zmaga nad Srbijo in tri točke zaostanka za Luksemburgom so šele začetek boja," napoveduje selektor slovenske reprezentance Andrew Fenton. Strokovnjak iz Nove Zelandije, dežele svetovnih prvakov v ragbiju, pričakuje zahtevno srečanje evropskega pokala proti močni danski izbrani vrsti.

Konec prejšnjega tedna so se njegovi varovanci izkazali v Beogradu. Srbijo so spravili na kolena in jo še drugič v tej skupini premagali s 33:17. "Na začetku drugega polčasa smo se znašli v čudnem primežu, kjer smo s svojimi lastnimi napakami dopustili domačinov, da dosežejo zadetke. Kontrolo pa smo prevzeli po 15 minutah, ko smo vodili samo še za devet točk. Nato je selektor opravil menjave, ki so poživele igro. Tako smo tudi dosegli zadnji zadetek. Super predstava, super igra, odličen rezultat. Misli že usmerjamo na Dansko," je po sladki zmagi v srbski prestolnici sporočil Francoz s slovenskimi koreninami Guillaume Delmas.

Konec tedna se bodo predstavili domačemu občinstvu v Ljubljani proti Danski, ki so jo encijani v sklopu skupine že premagali na gostovanju s 16:10. Slovenija lahko ob novi zmagi prevzame vodilno mesto v skupini, a ji mora iti na roko tudi rezultat Luksemburga, ki mu mora spodrsniti.

Jelenčič se vrača, mlajši Suljič trenira

Zaradi poškodbe rame je vprašljiv nastop prvega centra Jake Sajovica, bo pa po dolgem času državni dres oblekel Goran Jelenčič. V zadnjih letih ni mogel nastopati za domovino zaradi pogodbenih obveznosti z angleškim klubom, proti Danski pa bo priskočil na pomoč encijanom, ki računajo na nov spektakel pred polnimi tribunami šišenskega štadiona.

Jelenčič ni edina okrepitev v slovenski reprezentanci. Treningom se je pridružil tudi Dali Suljič, mlajši brat kapetana Mirta Suljiča. Dali se dokazuje na Novi Zelandiji, kjer brani barve kluba Ponsonby. Iz slovenskega tabora sporočajo, da njegov nastop še ni potrjen. Če mu bodo prižgali zelena luč, bo slovenska reprezentanca na dvoboju z Dansko prejela pomembno okrepitev.

Sobotna tekma se bo začela ob 14. uri.

Ne spreglejte