Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 12. 2011,
21.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nova KBM Branik

Nedelja, 4. 12. 2011, 21.07

7 let, 12 mesecev

Nova KBM prišla do nove zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarice Nove KBM Branika so v 10. krogu srednjeevropske lige v gosteh premagale Vukovar s 3:1 (26, -23, 21, 18).

Tekma med sedmo- in drugouvrščeno ekipo srednjeevropske lige se je po pričakovanju končala z zmago Mariborčank. Ekipa Nove KBM Branika je veljala za favoritinjo in to vlogo tudi potrdila na parketu. V mariborski ekipi je z učinkovitostjo izstopala Sarah Marie Ammermann, ki je dosegla kar 27 točk.

Uvodni niz je mineval v izenačeni igri. Ekipi sta se menjavali v vodstvu vse do končnice, v kateri so bile gostje za spoznanje bolj zbrane in odločne ter osvojile niz.

Drugi niz je imel podoben potek kot prvi, toda sredi niza so si Mariborčanke po nekaj uspešnih napadih priigrale štiri točke prednosti (19:15). V nadaljevanju je začel šepati sprejem in tudi napad ni bil več tako učinkovit, tako da je prednost splahnela in gostiteljice so gostje ujele pri 21:21. V odločilnih trenutkih so slovenske prvakinje spet zaigrale dovolj zbrano ter izenačile rezultat v nizih.

V tretjem nizu so gledalci spet spremljali dobro odbojko. Igra je bila izenačena vse do končnice, v kateri je prišla do veljave boljša pripravljenost mariborskih odbojkaric. Z dobrimi začetnimi udarci, čvrstim blokom in uspešnimi napadi so razorožile vukovarsko ekipo in povedle v nizih 2:1.

V četrtem nizu je mariborske ekipa še naprej držala vajeti igre v svojih rokah. Vseskozi je imela prednost dveh ali treh točk, nato pa povedla tudi z 21:16. Gostiteljice se niso predale, poskušale so izničiti prednost Mariborčank, toda te so dokazale, da so boljša ekipa.

"Vse igralke si zaslužijo čestitke za zbrano in odločno igro, eno najboljših v letošnji sezoni. Tudi po rezultatu 1:1 v nizih je bilo jasno, da imamo kakovostnejši igralski kader in da smo bližje zmagi od domačink. Dekleta so z dobro igro to tudi dokazala," je povedal pomočnik trenerja Nove KBM Branika Sebastjan Zorenč.

Ne spreglejte