Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
1. 7. 2015,
18.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Aldo UFC

Sreda, 1. 7. 2015, 18.23

7 let, 12 mesecev

Nič ne bo z borbo leta v UFC: navijači razočarani, krvi željan Irec pa jezen

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Težko pričakovane borbe med Brazilcem Josejem Aldom in Ircem Connorjem McGregorjem v UFC, kjer bi se udarila za svetovni naslov v peresni kategoriji, ne bo.

Toliko pompa okoli enega dvoboja v UFC (Ultimate Fighting Championship) že dolgo ni bilo, saj sta oba borca za promocijo dvoboja obiskala kar deset svetovnih mest in poskrbela za pravo pašo za oči. Niti na eni tiskovni konferenci ni bilo mirno, saj je Dublinčan neprenehoma provociral in dražil prvaka, ki pa je ostal miren in govoril, da bo svoje povedal v osmerokotniku.

A vseeno od tega dvoboja, ki bi se moral zgoditi 11. julija v MGM Grand Garden Areni, ne bo nič, saj se je prvak na enem izmed treningov poškodoval rebro.

Čeprav so mislili, da se bo Aldo le sestavil in dal gledalcem, kar hočejo, je predsednik UFC Dana White oznanil žalostno vest in potrdil, da se Brazilec umika, zato ga bo prihodnjo soboto v "kletki" zamenjal njegov rojak Chad Mendes.

Predsednik UFC Dana White povedal žalostno vest:

"Poškodba rebra je prehuda, zato so v njegovem taboru dvoboj odpovedali. Nasledil ga bo Chad Mendes," je dejal White, ki je seveda ob tem izrazil obilico razočaranja: "Te odločitve seveda nisem sprejel z navdušenjem, a to je njihova odločitev. Veliko denarja smo zapravili za promocijo dvoboja, tudi ljudje so komaj čakali, zato smo vsi zelo razočarani, da ne bo te zgodovinske borbe."

Ob Whitu je sedel tudi Irec, ki je v svojem slogu komentiral odpoved Brazilca. "Če se boji za življenje, ga ne moremo prisiliti, da stopi v ring in se bojuje z mano. Čeprav so zdravniki dejali, da gre za modrico, se Aldo vseeno umika. Meni je prav, a vzeti bi se mu moralo pas, mi pa se bomo udarili za prehodni pas, po mojem mnenju pravi pas," je dejal McGregor, ki ima v svoji karieri 17 zmag in dva poraza, v sklopu UFC pa poraza še ne pozna in je trenutno najbolj vroč borec v tem tekmovanju.

Njegov nasprotnik 11. julija bo tako Mendes, ki ima tako kot Irec ob 17 zmagah dva poraza, oba mu je prizadejal ravno poškodovani Aldo. Prvega z nokavtom leta 2012, drugega pa sodniški odločitvi leta 2014.

Aldo ali Mendes? Vseeno, vsi so isti

McGregor si s tem ne beli glave in je že povedal, da mu je vseeno, ali mu bo nasproti stal Aldo ali Mendes, saj so po njegovem nenju vsi isti. "Tudi njega bom uničil. Na listi borcev v tej kategoriji ni junaka, ki bi mi segel do kolen. Počutim se kot številka ena, zato menjava nasprotnika ni niti malo pomembna. Tako kot pri Aldu napovedujem, da bo padel v četrti minuti prve runde, hočem se prej še malo poigrati," je še zabrusil kontroverzni Irec.

Nekaj zanimivih trenutkov s tiskovnih konferenc:

Ne spreglejte