Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
10. 6. 2013,
10.36

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Jelenc

Ponedeljek, 10. 6. 2013, 10.36

5 let, 1 mesec

Nekateri so ostali kar nekaj dolžni

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po končanem evropskem prvenstvu v kajaku in kanuju na divjih vodah je svojo oceno podal direktor reprezentanc Andrej Jelenc.

Slovenska reprezentanca se je na evropsko prvenstvo odpravila polna optimizma, marsikdo pa se je vrnil domov s sklonjeno glavo. Končni izkupiček naših tekmovalcev je bila medalja kanuistov v ekipnih vožnjah, v posamičnih vožnjah, kjer medalja pomeni več, je bila najboljša uvrstitev Urše Kragelj, ki je bila šesta, Peter Kauzer je verjetno medaljo zapravil v zadnjih vratih in končal na 9. mestu, deseto mesto Luke Božiča pa je bilo prijetno presenečenje.

"Nekako smo cilj izpolnili, potem ko smo ostali med državami, ki osvajajo medalje na velikih tekmah. Zagotovo so bili kanuisti v ekipnih vožnjah zelo uspešni,Luka Božič je s svojim prvim nastopom v kanuju enosedu opravil zelo dobro, sicer pa so nekateri tekmovalci ostali kar nekaj dolžni na tem prvenstvu. Mogoče so se nekateri tehnično zahtevne proge lotili preveč zadržano in bi morali na progi bolj napadati. Ekipa je prava in znajo veslati, ampak na tem prvenstvu niso pokazali tistega, česar so sposobni," je bil ocena prvega moža slovenske reprezentance. "Mogoče se nekateri niso znali najbolje prilagoditi vsem težavam, ki so se pojavljale čez cel teden, saj se ni vedelo, ali tekma sploh bo izpeljana. Vodostaj reke se je v spodnjem delu proge spreminjal, ampak pogoji so bili na koncu enaki za vse," je poskušal iskati vzroke za nekoliko slabše rezultate.

Z organizacijo tekmovanja je bilo kar nekaj težav

Jelenc je bil na tem prvenstvu tudi tehnični delegat evropske kajakaške zveze. Poljaki so se izkazali kot izredno gostoljubni, vendar se je videlo, da nimajo pravih izkušenj s tovrstnimi tekmovanji. "Bilo je kar nekaj težav. Prvenstvo sta organizirali dve organizaciji, lokalni klub in mesto Krakov. Ti dve organizaciji sta se prepletali in ni bilo enotnega vodenja tekmovanja. Tehnični vodja, ki je bil postavljen s strani organizatorjev, ni imel izkušenj, da bi lahko vodil tako veliko tekmovanje, tako da je bilo treba marsikje vskočiti in pomagati pri določenih stvareh, ki bi jih morali urejati sami. Bila je še vrsta pomanjkljivosti, med drugim neprimerno tiskovno središče, internetna povezava ni delala, kot bi morala …" je bil nekoliko kritičen Jelenc glede organizacije tekmovanja.

Po svetu rastejo moderni centri, pri nas pa nič

Presenetila je sama modernost in urejenost športnega centra v Krakovu. Videti je, da tovrstni centri rastejo povsod po svetu in jih znajo tudi tržiti. Pri nas pa se stvar glede takšnih objektov ne premakne nikamor. "To so po navadi projekti mest. Praktično se nobena kajakaška zveza ne loteva takšnih projektov, ker nima sredstev, da bi investirala v takšne centre. Po vsej Evropi in tudi drugje po svetu so to več ali manj projekti, ki jih vodijo mesta. Pri nas se nekaj premika v Brežicah, tako da upamo, da bi v okviru gradnje elektrarne Brežice prišli do nekega modernega objekta, ki bi ga lahko primerjali z objekti po svetu," je še povedal Jelenc.

Ne spreglejte