Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
19. 10. 2015,
6.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Klemen Čebulj odbojka slovenska odbojkarska reprezentanca

Ponedeljek, 19. 10. 2015, 6.29

8 let

"Ne bomo se spremenili, ostali bomo isti fantje"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Okoli vratu nosimo medaljo, nosimo jo s ponosom," je po tekmi dejal Klemen Čebulj in dal s tem vedeti, da čeprav ni najžlahtnejšega leska, ni razočaran.

Slovenska pravljica, ki je v Sofiji trajala od srede pa vse do nedelje, se sicer ni končala tako, kot smo vsi hoteli, a začetno razočaranje je hitro nadomestilo zadovoljstvo. Francozi so bili s 3:0 v nizih pač premočni, a nič ne de. Piše se zgodovina.

Medalja, lepša od zlate

"Drugo mesto je velik uspeh, zato nima nihče pravice biti žalosten. Težko je kaj pametnega povedati po taki tekmi. Francozi so bili fenomenalni, igrali so res odlično, praktično brez napak. Sam sem odigral malce slabše in nisem dal ekipi tistega, kar bi lahko. Ampak to je šport. Naporen turnir je bil, kljub temu pa smo ostali na njem vse do konca," je zadovoljno novinarjem pripovedoval Klemen Čebulj.

"Okoli vratu nosimo medaljo, nosimo jo s ponosom. Zame je še lepša kot zlata, če se malce pošalim. Zagotovo pa ima za nas tak pomen, kot ga ima za Francoze zlata," je dodal.

"Od te Slovenije še zelo veliko pričakujemo"

Čebulj je prepričan, da ta rezultat ni muha enodnevnica in da bomo za slovensko odbojkarsko reprezentanco spet kmalu slišali. "Vsem smo dokazali, da se lahko kosamo z vsakim. V Evropi se igra najboljša odbojka, in če si tukaj drugi, je to lep pokazatelj, kako dober si. Če bomo ostali taka ekipa, kot smo, če bomo delali pod takim vodstvom, kot ga imamo, lahko od te Slovenije še zelo veliko pričakujemo. Prihodnjo sezono nas čaka svetovna liga, kjer bomo nabirali nove izkušnje, ki nam bodo pomagale še dodatno dozoreti in napredovati. Imamo še veliko rezerv."

Hvaležni za vso podporo

Ne bomo se zmotili, če zapišemo, da so od sredine tedna do nedelje vsa slovenska športna javnost in tisti, ki jih šport vsaj malo zanima, govorili le o slovenskih odbojkarjih. Čez noč so postali zvezde, jim bo to kaj stopilo v glavo? "Za to se sploh ni treba bati. Morate vedeti, da igramo v klubih, kjer je odbojka veliko bolj priljubljena kot v Sloveniji. Tam nas drugače obravnavajo in smo bolj priljubljeni kot doma. A ne bomo se spremenili, ostali bomo isti fantje, ista ekipa, dostopni vsem, tudi kakšnega selfieja ne bomo nikomur odrekli, se z veseljem fotografirali in dali kakšen avtogram," pravi Čebulj, ki se že veseli sprejema, da bo lahko navijačem, ki so tako vneto navijali, segel v roke.

"Vsi navijači, ki so nas prišli spodbujat v Sofijo, in tudi tisti pred malimi zasloni si zaslužijo, da se z njimi malce poveselimo, si sežemo v roke in se jim tako zahvalimo za vso podporo, za katero smo jim res hvaležni. Navijali so s srcem, kot smo mi s srcem zastopali barve Slovenije," je končala pogovor 23-letna vzhajajoča slovenska odbojkarska zvezda.

Ne spreglejte