Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
10.02

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Namizni tenis Darko Jorgić Darko Jorgić

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 10.02

1 leto

namizni tenis, turnir, macao, 1. krog

Darko Jorgić uspešno začel turnir v Macau

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Darko Jorgić | Darko Jorgić je v prvem krogu na turnirju v Macau izločil Kazahstanca Kirila Gerasimenka. | Foto Guliver Image

Darko Jorgić je v prvem krogu na turnirju v Macau izločil Kazahstanca Kirila Gerasimenka.

Foto: Guliver Image

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, 12. na svetovni lestvici, je zmagal v prvem krogu na turnirju v Macau, ki bo potekal do 23. aprila. S 3:0 (4, 9, 7) je izločil Kazahstanca Kirila Gerasimenka.

Darko Jorgić
Sportal Jorgić namučil drugega igralca sveta

"Zadovoljen sem s svojo igro, občutek in forma sta dobra in iskreno upam, da forma ostane do naslednjega dvoboja. Da bom v ključnih trenutkih še bolj dvignil raven svoje igre," je v izjavi za slovensko zvezo povedal Jorgić.

V Xinxiangu se je na prejšnjem turnirju Jorgić od nadaljnjega tekmovanja poslovil v drugem krogu, ko ga je premagal drugi igralec sveta, Kitajec Wang Chuqin, ki pa je v četrtfinalu naletel na rojaka, 26-letnega Liang Jingkuna. S 3:0 je slavil Liang, ki je praznih rok ostal šele v finalu proti trenutno prvemu igralcu sveta, Fan Zhendongu.

Pozitivno in motivirano v drugi dvoboj

V šestnajstini finala bo Jorgić igral z boljšim iz dvoboja med Kitajcem Jingkunom Liangom, sedmim igralcem na svetovni lestvici, in Portugalcem Marcosom Freitasom, 60. igralcem sveta.

"Brez Kitajcev očitno ne gre, ampak tudi če se bom pomeril z njim, bom šel v dvoboj pozitivno in motivirano. Do zdaj sva enkrat že igrala, in sicer pred štirimi leti, ko sem dvoboj dobil. Preprosto bom šel vanj s pozitivno mislijo, nimam česa izgubiti, lahko le napredujem in vsekakor bom dal svoj maksimum," je o morebitnem tekmecu v drugem krogu dejal Jorgić.

Darko Jorgić | Foto: WTT Champions Foto: WTT Champions

Štiriindvajsetletni Jorgić je bil precej boljši od Gerasimenka, dvoboj je dobil s 33:20 točkami v celotni partiji, ki je trajala dobrih 28 minut. Po izidu 4:4 v uvodnem nizu ni izgubil več niti točke in je z devetimi zaporednimi gladko povedel. Drugi niz je bil bolj izenačen, drugo izenačenje je bilo ponovno pri 4:4, a je Kazahstanec zmogel ponovno priti v igro.

Po tretjem izenačenju na 8:8 pa je Jorgić izgubil le še točko in s prednostjo z 2:0 v nizih pričel tretjega. V tem je potem, ko sta tekmeca uvodoma dobila točki za 1:1, v nadaljevanju ves čas vodil Hrastničan in po vodstvu z 9:7 nato dobil še zadnje zaporedne točke za zmago v dvoboju.

Šestindvajsetletni Gerasimenko, 51. igralec sveta, je novembra 2021 izgubil v finalu v Laškem na odprtem prvenstvu Slovenije, ko ga je ugnal Kitajec Wang Yidi.

Darko Jorgić Saarbrücken
Sportal Izjemen uspeh Darka Jorgića, dramatični finale trajal skoraj pet ur
namizni tenis Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar
Sportal Jorgić uspešno začel prvi turnir prvakov
Ne spreglejte