Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 3. 2022,
15.12

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Žan Šfiligoj Tadej Kostanjevec Boštjan Maček trap

Sobota, 12. 3. 2022, 15.12

2 leti, 1 mesec

Slovenski strelci v trapu na Cipru v zlati sredini

Najboljši trije Slovenci zadeli 111 glinastih golobov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Boštjan Maček | Boštjan Maček bo v ponedeljek nastopil še na ekipni tekmi.  | Foto Getty Images

Boštjan Maček bo v ponedeljek nastopil še na ekipni tekmi.

Foto: Getty Images

Slovenska strelska reprezentanca v trapu na letošnji uvodni tekmi svetovnega pokala v Nikoziji na Cipru ni posegla po zvezdah. Od petih slovenskih strelcev se je najbolj izkazal Denis Vatovec, ki je v konkurenci 113 strelcev zasedel 41. mesto, potem ko je zadel 112 letečih tarč.

Boštjan Maček, Tadej Kostanjevec in Žan Šfiligoj so se uvrstili od 46. do 48. mesta, prav vsi so zadeli 111 glinastih golobov. Zadnji slovenski predstavnik, sicer povratnik na veliko mednarodno sceno, Matej Žniderčič (101), je zasedel 99. mesto.

V kvalifikacijskem delu je bil najboljši Turek Oguzhan Tuzun, ki je zadel 120 od 125 možnih letečih tarč. V današnji polfinale so se poleg njega uvrstili še Avstralec James Willett, Hrvata Giovanni Cernogoraz in Anton Glasnović, Britanec Matthew John Coward-Holley, Poljaka Tomasz Pasiersbski in Piotr Kowalczyk ter Kuvajtčan Talal Alrashidi.

V polfinalu in finalu je blestel Tuzun, ki je zadel 31 letečih tarč. Drugo mesto je zasedel Cernogoraz (29), tretje Alrashidi (20), četrto pa Willett (12).

Slovenski strelci so na Cipru končali posamične nastope, v ponedeljek jih čaka še ekipna tekma v trapu. Na njej bodo nastopili Maček, Vatovec in Kostanjevec.

Po uvodni tekmi svetovnega pokala na Cipru bo druga na sporedu med 27. marcem in 7. aprilom v Limi. Slovenski selektor Nikolaj Mejaš je dejal, da Slovenija ne bo nastopila na južnoameriški tekmi, bo pa zato na tretji med 19. in 30. aprilom v italijanskem Lonatu in bržkone tudi na četrti med 27. majem in 9. junijem v azerbajdžanskem Bakuju. Odločitev o peti tekmi - med 9. in 22. julijem v južnokorejskem Changwonu - pa bodo v slovenskem taboru sprejeli naknadno.

Preberite še:

Trap Glinasti golobi
Sportal Avstralec Willett sam na vrhu, Vatovec 33.
Ne spreglejte