SiolNET. Sportal Drugi športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Državno prvenstvo v športnem plezanju

Najboljša športna plezalka na svetu prejela novo priznanje

0

termometer

Janja Garnbret
Foto: Manca Čujež

V Kranju potekajo zaključni boji državnega prvenstva v športnem plezanju. Janja Garnbret je kljub odsotnosti - s fantom, tudi tekmovalcem, Domnom Škoficem, sta na zasluženih počitnicah na Baliju - osvojila naslov skupne zmagovalke državnega prvenstva v razvrstitvi težavnosti. Med člani sta zmagovalca dva, Jernej Kruder in Martin Bergant.

Na tekmi, prvenstvo v težavnosti se je sklenilo v soboto zvečer s finalom v dvorani Zlato polje, sta manjkala dva izmed favoritov, Janja Garnbret in Domen Škofic, vendar je vseeno bilo mogoče spremljati zanimiv finale. Med članicami je šlo najbolje Mini Markovič (ŠPK Plus), drugo mesto je osvojila domačinka Mia Krampl (AO Kranj), tretje pa Vita Lukan (ŠPO Radovljica).

Pri članih sta prvo uvrščena osvojila enako višino, vendar je zaradi boljše uvrstitve v kvalifikacijah slavil Jernej Kruder (ŠPO Celje) pred Martinom Bergantom (PK Škofja Loka). Tretje mesto je zasedel Igor Primc (ŠPO Radovljica).

Mina Markovič je zmagala na kranjski tekmi, v skupnem seštevku pa zaostala le za Garnbretovo. Mina Markovič je zmagala na kranjski tekmi, v skupnem seštevku pa zaostala le za Garnbretovo. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V skupni razvrstitvi je kljub odsotnosti na tekmi slavila Janja Garnbret (Šaleški AO). Drugo mesto je osvojila Mina Markovič (ŠPK Plus), tretje pa Mia Krampl (AO Kranj).

Pri članih sta se najboljša v boju za skupno zmago pomerila še v superfinalu. Ker pa sta tako Jernej Kruder (ŠPO Celje) kot Martin Bergant (PK Škofja Loka) priplezala vse do vrha, sta si prvo mesto razdelila. Tretje mesto v skupnem seštevku je pripadalo Domnu Škoficu (ŠPO Radovljica).

Danes bo na sporedu še sklepno dejanje prvenstva v balvanskem plezanju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin