Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 4. 2015,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

jadranje svetovni pokal

Četrtek, 23. 4. 2015, 19.37

8 let

Mrakova in Macarolova ter Žbogar napredovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na svetovnem pokalu v jadranju v francoskem Hyeresu sta bili v olimpijskem dvosedu 470 Tina Mrak in Veronika Macarol tretji in četrti. Vasilij Žbogar je bil v finnu četrti in tretji.

Prva so s svojo nalogo opravila dekleta v olimpijskem dvosedu 470, ki so odjadrala oba predvidena plova. Tina Mrak in Veronika Macarol sta z popravili včerajšnji rezultat. Z današnjim tretjim in četrtim mestom sta se v skupnem seštevku povzpeli na skupno peto mesto. Vodstvo sta prevzeli Britanki Hannah Mills in Saskia Clark, drugi sta Američanki Anne Harger in Brianna Provancha, tretji pa Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie. Vse tri posadke na vrhu imajo isto število točk (14), Slovenki na petem mestu pa zaostajata za vsega štiri točke.

"Prvo regato je bilo nekoliko manj vetra, do 10 vozlov, pred drugo pa je veter okrepil na 16 vozlov ter med regato ponovno malo upadel. Danes sva obe regati dobro startali, na prvo bojo prišli med prvimi in se tako oddaljili od ostalih bark. Tako sva lažje izpeljali obe regati ter zabeležili tretjo in četrto mesto ter sva trenutno na petem mestu," je povedala Macarolova.

V razredu finn so z jadranjem začeli nekoliko pozneje. Žbogarju se je več tveganja danes obrestovalo, v obeh plovih je bil odličen in končal z najboljšimi, na četrtem in tretjem mestu, v skupnem seštevku pa je napredoval na četrto mesto. Britanec Giles Scott se je po včerajšnjem ponesrečenem prvem plovu že vrnil na vrh, na drugem mestu je še en Britanec Edward Wright, pred Izolanom pa je še Nizozemec Pieter-Jan Postma na tretjem mestu.

"Mislim da je bil danes zelo, zelo pozitiven dan, tisto, kar smo delali zadnjih pet mesecev, se je obrestovalo," je po prihodu na kopno z nasmehom na obrazu povedal Žbogar in dodal: "Po močnem vetru sem naredil velik korak naprej. To se je danes pokazalo na obeh regatah, ko sem bil v v osredju, potrebujem še malo sigurnosti in prepričan sem, da lahko katero od regat tudi zmagam."

V petek in v soboto sta predvidena po dva plova, nedelja pa je po novem rezervirana za deset najboljših, ki se bodo v posameznem razredu pomerili še v regati za medalje.

Ne spreglejte