SiolNET. Sportal Drugi športi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Enošima, svetovno prvenstvo v razredu 470 (3. dan)

Mrakova in Macarolova sedmi po tretjem tekmovalnem dnevu SP

0,02

termometer

Tina Mrak Veronika Macarol SP
Foto: JZS

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po tretjem tekmovalnem dnevu svetovnega prvenstva v razredu 470 v japonski Enošimi ostali na sedmem mestu. V današnjih treh regatah sta bili 6., 12. in 9. ter imata skupno 62 točk ter dva dneva pred koncem SP le za 11 točk zaostajata za tretjim mestom.

"Danes so bile podobne razmere kot dan prej, smer vetra je bila podobna, le jakost je bila malo večja. Pihalo je 16, v zadnji regati tudi do 17 vozlov. Zato je bilo malo težje, več energije je bilo treba vložiti za hitrejše jadranje. Prvouvrščeni posadki iz Velike Britanije in Japonske sta malo pobegnili, od tretjega do sedmega mesta pa razlike niso velike. Tako si jutri želiva v naslednjih treh regatah še malce boljši dosežek kot danes. S tem bi se še bolj približali tretjemu mestu, kar je zelo pomembno pred regato za medalje v petek," je povedala krmarka Mrakova.

"Nekatere regate sva dobro odjadrali, a naredili tudi nekaj napak"

"Prve dni regat smo imeli bolj šibak veter, ki pa je bil potem vse močnejši. Opravili smo osem plovov, trenutno sva sedmi na lestvici. Nekatere regate sva dobro odjadrali, a naredili tudi nekaj napak. Prvi dan po šibkem vetru bi morali bolje startati, potem je bilo težko pridobivati mesta. Nekaj mest sva izgubili tudi v gneči v naslednjih dnevih. A je medalja še vedno dosegljiva. Jutri bova grizli do konca, da se uvrstiva med prve tri na tem SP," je dodala flokistka Macarolova.

Vodstvo sta prevzeli Britanka Hannah Mills in Eilidh McIntyre s 24 točkami, saj sta nanizali dve zmagi in drugo mesto. Pred današnjimi tremi plovi sta bili tretji. Millsova je bila z drugo flokistko zlata na prejšnjih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016.

S prvega sta na drugo mesto nazadovali branilki naslova in domačinki Ai Kondo in Miho Jošioka. Japonki sta zmagali in bili drugi, a sta v uvodni regati tretjega dne zasedli 10. mesto in imata po skupno osmih regatah 29 točk.

Na tretje mesto sta napredovali Italijanki Elena Berta in Bianca Caruso, ki pa imata že 51 točk in sta le 11 točk pred Mrakovo in Macarolovo, najboljšo slovensko ekipo leta 2018.

Nekaj težav na vrhuncu sezone

"Na SP sva prišli zelo dobro pripravljeni in odločni, z visokimi cilji. To je za naju vrhunec sezone, na prizorišču SP bodo potekale prihodnje leto tudi OI. Na tekmovališče smo prišli dva tedna pred prvenstvom, saj sva imeli še veliko dela z novo opremo in novo jadrnico. Poleg tega sva se želeli čim bolje pripraviti na tekmovanje. A sva imeli vsak dan nekaj težav, tretji dan sem se poleg tega še poškodovala. Na srečo je z nami tudi fizioterapevtka Mirijam Ivančnič in je mojo nogo zelo hitro pozdravila, tako da sem sem lahko pred samim SP opravila tudi nekaj treningov na morju," je še povedala Macarolova.

Prvenstvo se bo končalo v petek.

Preberite še:

Tina Mrak Veronika Macarol SP 2019 Sportal Mrakova in Macarolova sedmi po drugem dnevu SP

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin