Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 8. 2019,
19.22

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Veronika Macarol Tina Mrak razred 470 svetovno prvenstvo Japonska

Torek, 6. 8. 2019, 19.22

4 leta, 8 mesecev

Enošima, svetovno prvenstvo v razredu 470,

Mrakova in Macarolova sedmi po drugem dnevu SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Tina Mrak Veronika Macarol SP 2019 | Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem dnevu svetovnega prvenstva v razredu 470 napredovali na osmo mesto. Po prvem dnevu sta bili 16. | Foto JZS

Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem dnevu svetovnega prvenstva v razredu 470 napredovali na osmo mesto. Po prvem dnevu sta bili 16.

Foto: JZS

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem dnevu svetovnega prvenstva v razredu 470, ki poteka v japonski Enošimi, napredovali na osmo mesto, po poznejši diskvalifikaciji španske posadke pa sta sedmi. Danes so jadralke opravile tri plove, Slovenki pa sta z dvema drugima mestoma popravili 16. izhodišče po prvem dnevu tekmovanja.

Slovenki sta na prvenstvu, ki so ga na Japonskem zaradi slabega vremena začeli z dnevom zamude, v ponedeljek štartali z devetim in 22. mestom, kar jima je po prvem dnevu prineslo 16. mesto.

Danes sta delo dvakrat opravili odlično in zasedli drugi mesti v tretjem in petem plovu. Le v četrtem jima je šlo nekoliko slabše, a se za zdaj 23. mesto kot najslabša uvrstitev črta iz njunih rezultatov.

Bolje štartali in bili od začetka v ospredju

"Največja sprememba v primerjavi z včerajšnjim dnem je ta, da sva bolje štartali in bili od začetka v ospredju. Le v drugi regati se nama je štart ponesrečil in tudi vožnja ni bila optimalna," je nastope ocenila Mrakova.

"Razmere nama kar ustrezajo, tako da morava ostati osredotočeni, saj je do konca še šest regat. Vsi smo si zelo blizu in čim se znajdeš v gneči ali ne jadraš na 'čistem' vetru, ostaneš v ozadju, od koder se potem težko prebiješ v ospredje flote. Zato imajo tudi druge posadke verjetno večja nihanja med posameznimi plovi," je še dodala 31-letna Portorožanka.

Domačinki Ai Kondo in Miho Jošioka sta se po petih plovih prebili v vodstvo, imata 16 točk, eno več pa drugovrščeni Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar. Tretji sta Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre z 20 točkami.

Slovenska posadka ima na sedmem mestu 35 točk.

Enošima bo prihodnje leto olimpijsko prizorišče jadralskih bojev:

 

Preberite še:

Veronika Macarol
Sportal Tina Mrak in Veronika Macarol odločni pred SP: Greva po medaljo!
Ne spreglejte