Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2013,
6.32

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nina Kontrec Jan Pokeršnik Nejc Zemljak Jure Peter Bedrač Danijel Pokeršnik

Sobota, 29. 6. 2013, 6.32

4 leta, 11 mesecev

Mozirje: v boju za odličja še tri slovenske dvojice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarici na mivki Nina Kontrec in Marina Crnjac sta edini Slovenki, ki se jima je na prvem turnirju državnega prvenstva v Mozirju uspelo uvrstiti v polfinale.

Pri moških bosta v polfinalu, poleg dveh tujih ekip, zaigrali še navezi Danijel Pokeršnik in Jure Peter Bedrač ter Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak.

Korošici Kontreceva in Crnjaceva, ki sta že v preteklih letih z borbeno igro navduševali na turnirjih slovenskega prvenstva, sta uvodni turnir v Mozirju začeli zelo prepričljivo, saj sta v svoji tekmovalni skupini na treh tekmah oddali le en niz ter se kot prvouvrščeni iz skupine D neposredno uvrstili v četrtfinale. Tam sta ju čakali slovenski reprezentantki in bronasti z lanskega državnega prvenstva v Kranju, Sara Sakovič in Tamara Borko, ki sta v predtekmovalni skupini C osvojili drugo mesto (boljši sta bili Slovakinji Repakova in Budaiova) in v izločilnih bojih z 2:0 premagali Urško Stavbar in Leo Krumpak. V četrtfinalu so gledalci nato spremljali napet obračun, ki sta ga na koncu z 2:1 dobili Kontrečeva in Crnjaceva, ki sta bili boljši s 16:21, 29:27 in 16:14.

Korošici se bosta v polfinalu pomerili s Čehinjama Sarko Nakladalovo in Eliško Galovo, sicer zmagovalkama skupine A, ki sta v četrtfinalu z 2:0 premagali Primorki Dajano Lucas in Jeleno Pešič. Slednji sta se v četrtfinale prebili potem, ko sta z 2:1 v nizih odpravili Kajo Turk in Tjašo Jančar.

V drugem polfinalnem obračunu se bodo med seboj udarile Slovakinje. Repakova in Budaiova, ki sta bili v četrtfinalu z 2:1 boljši od naveze Ana Skarlovnik/Eva Zupan, bosta namreč zaigrali proti Gabrieli Tomasekovi in Tini Turnerovi, zmagovalkama skupine B, ki sta se v četrtfinalnem dvoboju veselili zmage nad Niko Morgan in Saro Habjan.

Slovenski dvojici proti Slovakom in Avstrijcem

Pri moških bosta druga nosilca turnirja, državni prvak Danijel Pokeršnik in njegov novi soigralec Jure Peter Bedrač, v polfinalu zaigrala proti Mareku Patucu in Igorju Hrovathu. Slovaka, sicer zmagovalca skupinskega dela tekmovanja v skupini A, sta v četrtfinalu z 21:15 in 21:8 premagala Uroša Kržeta in Davida Čuka, ki sta bila v izločilnih dvobojih boljša od Mateja Prikeržnika in Žige Zupanca. Slovenska predstavnika Pokeršnik in Bedrač, ki sta bila najboljša v predtekmovalni skupini D, pa sta v napetem četrtfinalu z 2:1 (16:21, 24:22 in 18:16) opravila s Čehoma Davidom Lencom in Martinom Davidom.

Danijelov mlajši brat Jan ter njegov soigralec Nejc Zemljak, sicer nekdanji svetovni prvak do 21. leta starosti, bosta priložnost za uvrstitev v finale iskala na polfinalnem srečanju proti Avstrijcema Julianu Hörlu in Fabianu Kandolfu. Slednja sta potem, ko sta v skupini A osvojila drugo mesto, v izločilnih tekmah najprej premagala Žigo Donika in Matevža Ledineka, nato pa sta bila v četrtfinalu z 2:1 boljša od Primorcev Klemna Ponikvarja in Lea Mohoriča, ki sta bila s tremi zmagami najprepričljivejša v predtekmovalni skupini B. Pokeršnik in Zemljak v četrtfinalu nista imela veliko težav s slovenskima podprvakoma in prvima nosilcema turnirja v Mozirju, Anžetom Bahčem in Tadejem Boženkom, saj sta bila boljša z 21:9 in 21:8.

Ne spreglejte