SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

''Morale bi igrati na vse ali nič, a smo podlegle pritisku''

1

termometer

Sprejemalka slovenske odbojkarske reprezentance Monika Potokar je po porazu proti Poljski zatrdila, da bi s kolegicami morale igrati na vse ali nič, če bi hotele zmagati.

"Danes smo igrale bolje kot na prejšnjih tekmah. Še vedno pa nismo prikazale igre, kot bi jo lahko, ki smo jo kazale na pripravljalnih tekmah. Morale bi igrati na vse ali nič, a nismo, ne vem pa, zakaj. Najbrž zaradi pritiska, čeprav ne vem, zakaj smo si ga naredile. Morale bi biti sproščene, saj nismo imele česa izgubiti, za nas je bila velik uspeh že sama uvrstitev na prvenstvo. Tukaj pa smo podlegle veliki dvorani, glasnim gledalcem. Danes bi potrebovale nekoga, ki bi prišel in svojo močjo prevesil razmerje na našo stran, žal nobena tega ni bila sposobna. Moram pa reči, da smo do zadnjega verjele, da lahko naredimo preobrat. A tekmice, ki so nam skozi vso tekmo ponujale priložnost, da se približamo, so v odločilnih trenutkih naredile dve, tri točke in niza je bilo konec. Osebno sem sicer razočarana, a je bila to za nas lepa in dobrodošla izkušnja,'' je po tekmi proti Poljski povedala sprejemalka Slovenije Monika Potokar.

Katja Medved, libero Slovenije, je ključ do zmage videla v izkušnjah: "Po mojem niso dosti boljša ekipa od nas, odločile so izkušnje. One so znale v odločilnih trenutkih potegniti, stopiti skupaj, narediti točko, dve in kaznovati vsako našo napako. To je bila ta mala razlika, zaradi katere smo me nize izgubile. Z njimi je bilo dosti lažje igrati kot z Nizozemkami in Italijankami, menim, da smo približno na enaki ravni, tako da bi lahko zmagale tudi me. Če nas je kaj izdalo, je to glava. One so imele bolj trezno kot me. Nisem razočarana, ne nad ekipo ne nad kakšno posameznico. Če bi bila razočarana, bi bila najprej zaradi sebe. Domov gremo s tremi porazi, žal je bila za nas skupina premočna."

Kapetanka Slovenije Marina Cvetanovič je bila prepričana, da so odločale malenkosti: "Manjkalo nam je malo zbranosti na sprejemu, tudi servis bi lahko bil boljši. Odločale so malenkosti, ki so bile tokrat v prid Poljakinjam, ki so tekmo dobro odigrale. Res je, da so Poljakinje izkušene, toda izkušnje gor ali dol, danes pri njih niso bile najboljše najizkušenejše, ampak so točke nabirale mlajše igralke."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin