SiolNET. Sportal Drugi športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mladinci zaključili EP v Bohinju

3

termometer

 | Foto:
V Bohinju se je zaključilo evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu. Zadnji dan sta se na tekmovališče podala mlada kajakaška dvojca Matic Ajdič - Jan Markelj ter Žiga Sardoč - David Franca.

Tekmovalca domačega kluba iz Bohinja Ajdič in Markelj sta priveslala do 16. mesta, Koprčana Franca in Sardoč pa sta bila 17.

"Ponosen sem, da smo v Bohinju uspeli organizirati tak dogodek. Ovir in negativizma glede določenih stvari je bilo ogromno. Ponosen pa sem predvsem zato, ker so povratne informacije ljudi, ki so vključeni v tekmovanje, zelo dobre. Povratne informacije v prvi vrsti športnikov, v drugi trenerjev in vodij ekip ter cele skupine mednarodnih sodnikov, ki vodijo tekmovanje, so fantastične. Navdušeni so tudi nad stranskim dogajanjem ob prvenstvu. Seveda je želja vsakega organizatorja, da bi bil še kakšen navijač in gledalec več, še posebej v tako lepem vremenu kot je ta vikend in ob tako toplem jezeru. To je tisti del, kjer bi si želeli še več, a v končni fazi moramo biti zadovoljni," je dejal generalni sekretar organizacijskega odbora Jure Sodja.

Sodja že razmišlja o morebitni novi kandidaturi za organizacijo velikega tekmovanja v kajakaškem maratonu: "Ne le da razmišljam, tudi javno govorim o tem. Želja je, da bi se Kajakaška zveza Slovenije, Kajak kanu klub Bohinj in predvsem občina Bohinj usedli in potegnili črto pod tem dogodkom, potem pa - če bo volja - tudi vložili kandidaturo za svetovno prvenstvo leta 2020. To je tudi prva možna kandidatura v tem športu. Predsednik evropske kajakaške zveze in sodniki vsi podpirajo to idejo in pravijo, da bi bili lahko glavni kandidati za organizacijo. Žal pa to ni odvisno le od mene."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin