Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2015,
12.31

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anja Klinar plavanje

Torek, 27. 10. 2015, 12.31

8 let, 3 mesece

Misli in upi jeseniške plavalke Anje Klinar usmerjeno le proti Riu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska plavalna elita v teh dneh nabira kondicijo na višinskih pripravah v Španiji, tudi Anja Klinar.

Za večino je glavni cilj dober nastop na decembrskem evropskem prvenstvu v Izraelu, kar si želi tudi Anja Klinar, a poudarja, da bo decembrska tekma zanjo le močna tekma v zimskem obdobju, dober preizkus opravljenega na poti do olimpijskih iger v Riu.

Osemindvajsetletna Jeseničanka, ki je zadnjo medaljo na tovrstnih tekmovanjih osvojila leta 2010 v Eindhovnu, nato pa kar nekaj tekem zaradi poškodbe rame izpustila, ne skriva, da si v Riu de Janeiru v jeseni svoje športne poti želi olimpijski finale. Vse tekme do takrat bodo drugotnega pomena. Ob Damirju Dugonjiću je edina slovenska plavalka, ki že ima izpolnjeno normo A za igre v Braziliji in s tem 100-odstotno zagotovljeno pot na prve olimpijske igre v Južni Ameriki.

Evropsko prvenstvo bo le priprava na olimpijsko igro

Izrael za plavalko radovljiškega kluba ne bo v prvem planu: "Prav posebej se za evropsko prvenstvo ne bom pripravljala, kar ne pomeni, da si ne želim dobrih rezultatov in uvrstitev, vendar od prvenstva pričakujem predvsem dobro trening tekmo z zelo močno konkurenco, ker nam takih tekmovanj v celotni sezoni primanjkuje. Tudi 25-metrski bazeni nekako niso moja stvar, seveda pa bi rada odplavala še kakšen osebni rekord."

Zavidljivo formo je najizkušenejša reprezentantka pokazala že oktobra na mitingu v Kranju, kjer je v konkurenci odlične Madžarke Zsuzsanne Jakabos 400 metrov prosto zmogla v 4:05 minute, za finale evropskega prvenstva pa bo morala svoj dosežek izboljšati še za kakšno sekundo.

"Takrat je šlo res zelo dobro, plavala sem hitreje kot v takem obdobju prejšnja leta, svoje pa je seveda dodala tudi Jakabosova, s katero sva tekmici že vse od mladinskih let. Vseeno težko natančno govorim o pričakovanjih. Več bom lahko povedala po tekmah, ki sledijo višinskim pripravam. Te so zame kar naporne. Že od začetka sezone se malo lovim na treningih oziroma si želim, da bi mi šlo bolje, vendar se mi nikamor ne mudi. Olimpijsko normo imam izpolnjeno in vse misli, treningi in priprave so namenjeni igram."

Že novembra Klinarjevo čaka zgoščen urnik nastopov na mitingih v Zagrebu, Celju in Kranju, ki bodo razkrili njene realne možnosti v zimskem obdobju. Tam se bo predstavila tudi na 400 metrov mešano, v disciplini, v kateri po avgustovskem SP v Kazanu še ni plavala. Dolgo je bila to njena edina prava paradna disciplina, dokler se ni odločila za resnejši pristop do nastopov na 400 metrov prosto. "Tudi 400 metrov mešano ostaja moja paradna disciplina," opozarja plavalka. Glede na osebne rekorde je tudi v njej sposobna v Izraelu plavati najmanj v finalu.

Ne spreglejte