Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
8.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miro Kregar triatlon Havaji

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 8.13

7 let, 12 mesecev

Miro Kregar zadnji dan do zmage, a žal ne skupne (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Miro Kregar je na svojem devetem svetovnem prvenstvu v disciplini ultraman dopolnil svojo zbirko rezultatov. S 4. mestom sicer ni izpolnil svojih načrtov, a domov odhaja brez grenkega priokusa.

Miro Kregar se je kljub 52 letom, kar ga postavlja na vrh razpredelnice najstarejših ultratriatloncev na jubilejni 30. preizkušnji Ultraman na Velikem otoku na Havajih, uspešno kosal s starimi znanci tekmovanja in novimi obrazi, na koncu pa naziv svetovnega prvaka vendarle moral predati mlajšemu. Nov svetovni prvak je Nemec Tobias Winnemoeller, ki je od Kregarja mlajši kar za 17 let.

Solidno plavanje, težave in smola pri kolesarjenju in vrhunski tekaški zaključek

Po prvem dnevu, ko je 10 kilometrov preplaval kot soliden deseti, Kregarju nikakor ni steklo na kolesu - prvi dan je bilo na "jedilniku" 145 kilometrov – in v cilj je pripeljal kot skupno deveti. Pedala so se bolj tekoče vrtela dan pozneje, ko je na 276-kilometrski preizkušnji v deževnem in vetrovnem vremenu pridobil tri mesta, kar ga je postavilo na šesto mesto v skupni razvrstitvi.

Najboljši v dvojnem maratonu

Tretji dan je bil, kot je tega že vajen, njegov dan. Dvojni maraton je disciplina, v kateri je najmočnejši ter najbolj suveren in tudi tokrat se je izkazalo, da je samozavest upravičena. Po skupnih petih kilometrih s triatloncem Tonyjem O'Keeffom, ki je na koncu pristal na skupnem tretjem mestu (tekla sta v tempu 3:45 na kilometer), je bil Kregar preostalih 79 kilometrov sam na progi. Prvih deset kilometrov je pretekel v času 38:30, mali maraton je zmogel v času 1:27, prvi maraton v 3:03, dvojni maraton pa končal z odličnim rezultatom 6 ur in 27 minut, kar je zadostovalo za skupno 4. mesto. Tretje mesto je zgrešil za 34 minut.

Mesto tik pod zmagovalnim odrom običajno označimo kot nehvaležno, a ga je Kregar hitro znal pogledati s svetle plati, češ da je to edini rezultat, ki je še manjkal v njegovi zbirki. Do zdaj je bil namreč enkrat prvi, trikrat drugi, dvakrat tretji in enkrat peti. "Delo je tako opravljeno za to leto," je povedal v videopogovoru s sodelavko Planet TV Katjo Klavora, ki se te dni mudi na Havajih.

Junak Ultramana 2014 je postal 35-letni Nemec Tobias Winnemoeller, ki je za 10 kilometrov plavanja, 451 kilometrov kolesarjenja in 84 kilometrov potreboval 23 ur, 28 minut in 14 sekund.

Ne spreglejte