SiolNET. Sportal Drugi športi
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Sprint na mirnih vodah

Mia Medved in Rok Šmit peta v mešanem dvojcu

0,00

termometer

Mia Medved | Mia Medved | Foto: Nina Jelenc
Mia Medved Foto: Nina Jelenc

Mia Medved in Rok Šmit sta bila peta v mešanem dvojcu za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah v Szegedu. Primorsko-gorenjska naveza je veslala v finalu A kajakaških dvojcev na 500 metrov in za stotinko zaostala za madžarsko dvojico na četrtem mestu, bronasto kolajno pa sta zgrešila za sekundo in pol.

Zmage se je veselila avstralska dvojica Alysa Bull - Jackson Collins pred rojakoma Riley Fitzsimmons - Yale Steinepreis ter Portugalcema Fernandom Pimento in Tereso Portelo.

"Zelo sva zadovoljna, skupaj sva tekmovala prvič, tako da nisva vedela, kako bo šlo. Oba sva bila zelo sproščena, vse se je lepo 'poklopilo', tako da sva v tej tekmi uživala," je povedala Mia Medved po nastopu, ki ga je tako kot skorajda vse ta konec tedna na Madžarskem zaznamoval dež in mraz.

Po nastopu je bil nasmejan tudi Rok Šmit. "V dvojcu uživava, treningi so zabavni, tako da se veseliva tudi naslednjih tekem. Glede na program tekem v Poznanju žal ne bova mogla nastopiti, saj imamo še interne izbirne tekme v enojcih, vendar pa upava, da se bova lahko veselila na svetovnem prvenstvu."

Za konec sporeda prve postaje svetovnega pokala so bili na vrsti še kajakaši na 5000 m. Edini slovenski predstavnik v najdaljši disciplini Jošt Zakrajšek je bil osmi. Zmagal je Danec Mads Pedersen, ki je za 22 sekund ugnal Norvežana Eivinda Volda, tretji je bil Šved Joakim Lindberg (+0:24). Zakrajšek je za zmagovalcem zaostal 1:22 minute.

Druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah bo potekala med 26. in 28. majem v Poznanju.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin